Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: ΛΑΘΟΣ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΗΜΙΤΗ

Αποστάσεις από την απόφαση της ΝΔ να επιρρίψει ευθύνες για την υπόθεση Siemens στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, κρατά ο Ευάγγελος Αντώναρος, με δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι είναι «παγίως εναντίον της γενικόλογης και έωλης ...
απόδοσης ευθυνών» και τονίζει ότι «οι πρωθυπουργοί -όλοι οι πρωθυπουργοί-  και ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής, έχουν τη γενική εποπτεία του κυβερνητικού σχήματος, τη γενική ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής».

Υπογραμμίζει βέβαια ότι «κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο, κανείς δεν έχει ασυλία. Οφείλουμε όμως να κρίνουμε με υπευθυνότητα την κάθε περίπτωση, με τον προσήκοντα σεβασμό, έξω από λογικές ρεβανσισμού».

Ο κ. Αντώναρος επιμένει ωστόσο ότι «η υπόθεση Siemens είναι ένα πράσινο σκάνδαλο. Αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τoΠΑΣΟΚ. Κατά την περίοδο εκείνη πάρθηκαν αποφάσεις που κατά γενική παραδοχή είναι αμφισβητήσιμες και επιλήψιμες».

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να αποκατασταθεί ο κ. Θ. Ρουσόπουλος ο Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε: "Κάθε άνθρωπος, ο οποίος έχει επικριθεί, λοιδορηθεί κατασυκοφαντηθείκαι μετά έρχεται η διακομματική αθώωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων, έχει το αναφέρετο δικαίωμα να επιζητήσει τη δικαίωσή του. Πρόκειται για βασική αρχή του Δικαίου που ισχύει παντού". 

Σε ότι αφορά πάντως τον έλεγχο των κομματικών ταμείων ο κ. Αντώναρος τονίζει ότι δεν έχει επιφυλάξεις στο να γίνουν έλεγχοι και επισημαίνει ότι η ΝΔ σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Πάντως κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της ΝΔ χαρακτήρισαν "άνευ ουσίας" τις δηλώσεις του κ. Αντώναρου σχετικά με την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.  
ΣΤΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: