Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τον διορισμό του κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ως Επικεφαλής του Κλιμακίου στην Αθήνα της Γενικής Διεύθυνσης ECFIN

To Στίγμα: Τελικά η λύση είναι ..... ελληνική
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απόφασή της διόρισε τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο βαθμό του Διευθυντή, Επικεφαλής του Κλιμακίου στην Αθήνα της Γενικής Διεύθυνσης "Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων" (ΓΔ ECFIN). O κ. Σχοινάς θα συντονίζει, επί τόπου στην Αθήνα, τόσο το έργο των στελεχών της ΓΔ ECFIN, όσο και της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα (Task Force GR), στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου και της παροχής τεχνικής βοήθειας για την στήριξη των προσπαθειών της Ελλάδας ώστε να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επίσης, θα διατηρεί τακτικές επαφές με τις ελληνικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Ο κ. Σχοινάς, Έλληνας υπήκοος, είναι σήμερα ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος τoυ Σώματος Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΕΕ (ΒΕΡΑ). Από το 2004 έως το 2007, διετέλεσε Προϊστάμενος του Γραφείου του Επιτρόπου Κυπριανού, και αναπληρωτής Προϊστάμενος του Γραφείου της Αντιπροέδρου της ΕΕ, Loyola de Palacio, κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Prodi. 
 Ο κ. Σχοινάς άρχισε να εργάζεται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1990, ενώ υπηρέτησε επίσης ως Ευρωβουλευτής στο διάστημα 2007-2010. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc από το London School of Economics, Διπλώματος Ανώτερων Ευρωπαϊκών Σπουδών του Κολλεγίου της Ευρώπης (Bruges) και  πτυχιούχος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Η απόφαση για τον διορισμό του κ. Σχοινά θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Μαΐου  2013.


Πηγή: www.mschinas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: