Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

"Επανάσταση" κηρύσσουν και το μνημόνιο και η Τρόικα

To Στίγμα: Ουδέν σχόλιο
Η «επανάσταση» της σοσιαλμανίας και της «αλλαγής» του 1974-1994 οδήγησε σε ανεργία 2,5% και σε αποβιομηχάνιση. Η «επανάσταση» του εκσυγχρονισμού και της «επανίδρυσης τους κράτους» του 1994-2009 οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο και την ανεργία στο 27%. Γιατί να μην εφαρμόσουμε την «επανάσταση» του μνημονίου και της Τρόικας που συνιστούν το αυτονόητο; Γιατί το μνημόνιο και η Τρόικα πρέπει να είναι ο «μπαμπούλας» που ζητάει το αίμα μας και δεν είναι ένας οδηγός, «μαστιγώματος» μεν, αλλά που το χρειαζόμαστε για να συνέλθουμε; Τι λένε το μνημόνιο και η Τρόικα που πρέπει σώνει και καλά να το κοντράρουμε και να μην το εφαρμόσουμε; Λένε να σταματήσει το ευρωπαϊκό μας ρεζιλίκι, να βολεύουμε τον κομματικό στρατό στο κράτος για να βολευόμαστε και εμείς στην Βουλή. Δεν επανέρχομαι στην πολλαπλή σημασία του συγκεκριμένου θέματος γιατί το έχουμε ήδη εξαντλήσει. Και γιατί δεν θέλω να αναπαράγω τα καραγκιοζιλίκια των ημερών. Προτείνουν να κλείσουμε όλους τους άχρηστους Οργανισμούς που έχουν στηθεί εδώ και 40 χρόνια μόνο για να εξυπηρετηθούν οι κομματικοί «πατριώτες». Για να μην επιστρέψω στον «προσφιλή» μου Οργανισμό αποξήρανσης της Κωπαΐδας, σας παραπέμπω στους 220 Οργανισμούς εποπτείας του υπουργείου Παιδείας. Στους 40 άχρηστους οργανισμούς των οικονομικών υπουργείων. Και στους αμέτρητους Οργανισμούς ερευνών και μελετών που ουδέποτε προσέφεραν κάτι που εφαρμόσθηκε και μας έκανε καλύτερη την ζωή μας.


Μας ζητάνε να πουλήσουμε το άχρηστο κράτος-επιχειρηματία στις μεταφορές, στην ενέργεια, στα νερά, στα λιμάνια και στην υγεία, για να σταματήσουν οι φορολογούμενοι, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι αναγκαστικοί πελάτες των κρατικών μονοπωλίων να πληρώνουν τα ελλείμματα, είτε μέσω κρατικού κορβανά, είτε μέσω της αύξησης τιμολογίων και τιμών των προσφερομένων υπηρεσιών.

Μας εξηγούν ότι δεν προσφέρουμε τίποτε στην ανεργία και στην οικονομία προστατεύοντος τα κλειστά επαγγέλματα, και επιμένουν να τα ανοίξουμε για να βρουν διέξοδο χιλιάδες νέοι επαγγελματίες που σκέφτονται τώρα την μετανάστευση. Με άλλα λόγια, να σταματήσει η ομηρία μας από τους ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, βυτιοφορείς, φαρμακοποιούς και άλλους επιστήμονες… που πλουτίζουν μόνο λόγω προνομίων.

Επιμένουν να ανοίξουμε την αγορά με κάθε τρόπο, απελευθερώνοντας ωράρια και δυνάμεις, ώστε μέσω του ανταγωνισμού να αναθερμάνουμε την κίνηση και την ρευστότητα.

Μας προέτρεψαν με κάθε τρόπο να κυνηγήσουμε την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο , τη ρεμούλα, τις μαϊμούδες συντάξεις, την κομπίνα με τα φάρμακα, τις επιδοτήσεις τυφλών που τρέχουν σε αγώνες…

Μας ανάγκασαν να μειώσουμε τα μεροκάματα στον ιδιωτικό τομέα, αφού δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει μείωση του κρατικού τομέα.

Μας υποχρέωσαν να απαξιώσουμε την οικοδομή με χαράτσια, αφού δεν μπορούμε να κόψουμε σπατάλες του κράτους για να πάρουν τα λεφτά που δανειστήκαμε για να συντηρήσουμε το κράτος.

Μας λένε με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ότι αν δεν γίνουν αυτά, οι δανειστές επιμένοντας να πάρουν τα λεφτά τους θα μας επιβάλλουν χαράτσια και περικοπές . Και για να αλλάξει η συνταγή αυτή θα πρέπει να γίνουν όλα τα παραπάνω.

Και τι απαντάμε εμείς οι «επαναστάτες» που μέχρι σήμερα κάναμε δύο «επαναστάσεις», μια σοβιετική σε ελληνικά «πρότυπα» και μια «εκσυγχρονιστική» και καταστρέψαμε τα πάντα;

Ότι εμείς θέλουμε την Ελλάδα στο σημερινό της χάλι για να βολεύονται λαμογιές, διαπλοκές και κομματικές παρεμβάσεις. Γιατί έτσι μας έμαθαν. Η παραγωγικότητα είναι για τους κουτόφραγκους και γι’ αυτούς που δεν πιστεύουν στον πατερούλη-κράτος του σοβιετισμού.

Ότι θέλουμε τις κρατικές συντεχνίες να αποφασίζουν για τις τιμές και τα τιμολόγια του κράτους, αλλά και κάθε πότε θα έχουμε υπηρεσίες. Δεν μας νοιάζει αν κρεμόμαστε σαν ζώα στα λεωφορεία τις ημέρες της απεργίας των κρατικών υπαλλήλων. Αρκεί να μην πειράξετε το κράτος-πατερούλη.

Ότι δεν θέλουμε να λειτουργεί το κράτος και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί γιατί κάποια στιγμή εμείς ή τα παιδιά μας θα γίνουν λαθρέμποροι καυσίμων, κερδοσκόποι, μεσάζοντες, ψιλοαπατεώνες και θα βολευτούμε όπως βολεύτηκαν τόσο και τόσοι. Απλώς δεν ήρθε η σειρά μας. Γι αυτό μην μας χαλάσετε την μαγιά.

Άλλωστε αυτήν τη νοοτροπία μας δείχνουν πρώτοι απ’ όλους οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα και αυτή την πολιτική υπόσχονται να τηρήσουν κομματικοί τύπου Μανιτάκη, που έχουν αναγάγει σε βασικό πιστεύω την «αρχή» ότι ο κάθε κομματικός στρατός θα ζει σε βάρος του συνόλου. Αυτή άλλωστε είναι και η αρχή του σοβιέτ. Μη μας το χαλάτε λοιπόν.

Αυτές είναι οι απαντήσεις που δίνουμε, παριστάνοντας τους αντιμνημονιακούς ήρωες.

Αυτές είναι και οι θέσεις περιμένοντας να κάνουμε την δική μας επανάσταση.

Και τίθεται από μόνο του το ερώτημα.

Οι δανειστές και τα δανεικά μας οδήγησαν στην εξαθλίωση, στους 300.000 ανέργους το χρόνο που ανεβάζουν το σύνολο στο 1.500.000 και στην λιτότητα, ή μήπως η αγωνία των πολιτικών μας μήπως χαλάσουν το κρατικοδίαιτο σύστημα παραγωγής «προϊόντων» Βουλής; Αυτά ζητάμε από την δική μας «επανάσταση»;


Πηγή:
Γιώργος Κράλογλου  
www.capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: