Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Σωθήκαμε! Τα βρήκαμε τα λεφτά πατριώτες...

To Στίγμα: Λεφτά ..... υπάρχουν
Είχε δίκιο ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, γνωστότερος και ως ΓΑΠ: Τα λεφτά υπάρχουν. Όπου κι αν γυρίσουμε τα μάτια μας θα δούμε εκατομμύρια και δισεκατομμύρια. Κρέμονται από τα δέντρα, είναι στις προθήκες των καταστημάτων, τρέχουν από τα μπατζάκια μας. Να, μόλις χτες βρήκαμε 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οπότε, ας προσλάβουμε ακόμη μερικές χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων... Τα 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ είναι πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολη. Κι επειδή δεν έβρισκαν κανέναν άλλον συνέλαβαν ένα μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ετών 68. Γνωστός για το ήθος του άνθρωπος στην μικρή χρηματιστηριακή κοινότητα, έχει δικαιωθεί από όσες δικαστικές περιπέτειες έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί για υποθέσεις της Ακρόπολης. Ήταν μέτοχος με ένα μικρό ποσοστό και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Μη εκτελεστικός. Αλλά συνελήφθη... Το αστείο στην ιστορία είναι ότι το ελληνικό δημόσιο έχει καταγράψει στον κατάλογο με τις απαιτήσεις του το ποσό των 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σαν να βλέπουμε από τώρα τον κ. Τσίπρα (και δικαίως) να κουνά τα χαρτιά του στον κ. Στουρνάρα και να ρωτά: «Γιατί δεν έχετε εισπράξει αυτά τα λεφτά»; Θα σας πούμε μερικούς μονάχα από αυτούς που μας έρχονται στο μυαλό: Στον Λάτση να πάμε και να του ζητήσουμε να μας δώσει σε ρευστό 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν θα τα έχει. Δηλαδή, είναι αμφίβολο αν το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων φτάνει πλέον σε αυτό το νούμερο. Αναζητώντας την λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, καταλαβαίνουμε αμέσως ότι σε αυτή την χώρα, στην Ελλάδα, έχουμε χάσει παντελώς την αίσθηση των αριθμών.

Κατά συνέπεια, αν ο άτυχος που συνελήφθη είχε αυτά τα χρήματα, θα είχε τουλάχιστον δει το όνομά του τυπωμένο στην λίστα του Forbes. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ακόμη κι αν τον γυρίσει κανείς ανάποδα, θα είναι τυχερός αν βρει μερικές δεκάδες ευρώ…

Τώρα, θα ρωτήσετε γιατί το ελληνικό κράτος δεν έχει προσπαθήσει περισσότερο στην υπόθεση των δομημένων. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το «θέμα» βγήκε από ρεπορτάζ του capital.gr, το Φθινόπωρο του 2006. Από τότε έχουν περάσει 7 χρόνια. Έχουμε ακούσει σχετικά πολλές ιστορίες για αγρίους, έχουμε αντιμετωπίσει την οργή όσων συμμετείχαν τότε στο πάρτι, αλλά Δικαιοσύνη ακόμη δεν είδαμε.

Αντί Δικαιοσύνης τι έχουμε; Ένας άτυχο από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο περιμένει 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ακούει και ο πολίτης, ο οποίος δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει τα πάντα, και εξεγείρετε: «Εμένα μου κόψανε την σύνταξη. Να γιατί! Επειδή δεν μπορούν να μαζέψουν αυτά που τους χρωστάνε».

Την χάσαμε την μπάλα Γιάννη Στουρνάρα! Όχι τίποτα άλλο, αλλά χάνετε και τις εντυπώσεις. Διότι όποιος καταλάβει περί τίνος πρόκειται, δεν παίρνει πλέον στα σοβαρά τις λίστες σας με τα 20 δισεκατομμύρια που περιμένει να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο. Διότι αν από τα 20 τα 6 είναι της Ακρόπολης, γύρευε ποια είναι τα άλλα 14!Πηγή: Θανάσης Μαυρίδης 
www.capital.gr
 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: