Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ξανά η Ελλάδα στους Έλληνες ξανά ο λαός στην εξουσία...

To Στίγμα: Τι σοσιαλισμό ... θέλουμε ;
Του Γιώργου Κράλογλου
Είναι υποχρέωση και κυρίως ιστορική πολιτική ευθύνη για το σημερινό ΠΑΣΟΚ να δεχθούν ότι κουβαλάνε την βαρύτατη κληρονομιά της ιδεολογικής εκμετάλλευσης όσων πίστεψαν τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου και τα ανύπαρκτα λεφτά της καταστροφικής διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Αν δεν το κάνουν ας μην μιλάνε για αναγέννηση.Γιατί ο Έλληνας ψηφοφόρος έδωσε μεν την απάντησή του στο ΠΑΣΟΚ με το 5%, αλλά η νοοτροπία των κλαδικών και του πασοκισμού που υπονόμευσε θεσμούς, αλλοίωσε αρχές και διέλυσε την δομή του κράτους στο όνομα της «Αλλαγής» σαπίζοντας μια ώρα αρχύτερα το σύστημα έχει εισχωρήσει πολύ βαθιά. Τα λέω αυτά γιατί γνωρίζω, δυστυχώς, ότι κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι το «πάρτι» μπορεί να επαναληφθεί. Αυτά που πληρώνουμε σήμερα με την μαφία και τον υπόκοσμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι συνέπειες της σχεδιασμένης κομπίνας και διαπλοκής κάτω από το «σοσιαλιστικό» σύνθημα ο «λαός στην εξουσία».Το σύνθημα που έριξαν τότε που σκόρπισαν τα λεφτά των περιφερειακών Ταμείων της ΕΟΚ οι Κοινοτάρχες (τότε) και Δημάρχοι για να ταΐσουν αφισοκολλητές, κλακαδόρους, κλαδικούς και να στήσουν «βιομηχανίες» μελετών και έργων στην περιφέρεια δίδοντας το μήνυμα «τρώτε λεφτά και ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ».
Με το ίδιο σύνθημα ο «λαός στην εξουσία» έδωσαν το δικαίωμα στην κομματική τοπική αυτοδιοίκηση να χρησιμοποιεί τους κομματικούς κλακαδόρους της γειτονιάς και να τους βαφτίζουν Επιτροπές Γειτονιάς για να διαλύουν από εργοστάσιο μέχρι ξενοδοχείο και καφενείο που δεν τους γουστάριζε παραδίδοντάς το για σφαγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που περίμενε στην γωνία.

Με τον «λαό στην εξουσία» παρέδωσαν την κρατική οικονομία που έχτισε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα χέρια  των συντεχνιών μοναδικό προσόν των οποίων ήταν να προσκυνάνε στον πράσινο ήλιο.

Με τον «λαό στην εξουσία» διέλυσαν την ιεραρχία στα υπουργεία για να διορίσουν στρατιές κομματικών συμβούλων που ουδέποτε είχαν δουλέψει στην ζωή τους αλλά είχαν ονειρευτεί σοσιαλιστικά πειράματα που τα εφάρμοζαν με τα λεφτά των φορολογούμενων και της ΕΟΚ.

Εμπαίζοντας τον λαό με την ντουντούκα στο χέρι ούρλιαζαν... Ρίξαμε τα κάστρα των Τσάτσων, των Δράκων, των Κατσαμπαίων και των Μποδοσάκηδων οπλίζοντας έτσι και το χέρι των συμμοριτών της 17 Νοέμβρη.

Αλλά στο παρασκήνιο ετοίμαζαν Κοσκωτάδες και άλλα νέα τζάκια που μαζί με έναν από τους ενορχηστρωτές της διαπλοκής τον Τσοχατζόπουλο γεμίζουν σήμερα τις φυλακές...

Από τις φυλακές όμως γλίτωσαν όλοι οι «αξιωματούχοι» του κομματικού στρατού του ΠΑΣΟΚ που εφόρμησαν στην κρατική βιομηχανία του ΟΑΕ και κατασπάραξαν 1 τρισ. δραχμές μετατρέποντας ιστορικές βιομηχανίες σε τεκέδες και ερείπια που κατέλαβαν με την σειρά τους η αλητεία στην αρχή και οι λαθρομετανάστες στην συνέχεια.

Κάντε μια βόλτα στα εργοστάσια κουφάρια της κρατικής βιομηχανίας του ΠΑΣΟΚ ακόμη και δίπλα σας μέσα στην Αττική και θα τα δείτε με τα μάτια σας.

Εισέβαλαν ως «αλλαγή» και στα υπουργεία. Ακύρωσαν τότε τον θεσμό του Γενικού Διευθυντού, έκαναν αστείους τους Διευθυντές που ουδέποτε τους φώναζαν για την γνώμη τους αλλά τους υποχρέωναν μόνο να υπογράφουν.

Κατάργησαν το υπουργείο Βιομηχανίας γιατί ένας τριτοκοσμικός σοσιαλισμός δεν μπορούσε να έχει υπουργείο να υπηρετεί αυτούς που έπιναν το αίμα του λαού...

Ακύρωσαν στην πράξη το υπουργείο Εμπορίου και έβαλαν τον κομματικό στρατό να παριστάνει τον προστάτη του καταναλωτή θεμελιώνοντας έτσι την διαπλοκή.

Την διαπλοκή που ξεκίνησε τότε κορυφώθηκε τα επόμενο χρόνια και την «έδεσε» η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή που κέρδισε τις εκλογές με σύνθημα ότι θα την πολεμήσει για να ιδρύσει ξανά το κράτος...

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις γελοιότητες των πειραμάτων της «αλλαγής» και του σοσιαλισμού του χαβαλέ.

Ότι είχαν σκεφτεί να κάνουν το κράτος μέχρι εισαγωγέα καφέ και κακάο; Ότι σχεδίαζαν να κάνουν το κράτος προμηθευτή πρώτων υλών για βιοτεχνίες με κρατικές εταιρείες που θα τις αναλάμβαναν κλακαδόροι που δεν ήξεραν ούτε τον καφέ τους να φτιάχνουν;

Ευτυχώς που ορισμένοι σοβαροί βουλευτές και στην συνέχεια υπουργοί με κεντρώες καταβολές σταματούσαν τα σχέδια και έβαζαν τους κομματικούς (για να περνάνε την ώρα τους και να δικαιολογούν τους μισθούς τους από το κράτος) να μελετάνε πράγματα που πέταγαν στην συνέχεια στα σκουπίδια γιατί ήταν πράγματι για τα σκουπίδια.

Στο όνομα του «σοσιαλισμού» έπιασε το ΠΑΣΟΚ και την υγεία και έστησε το μεγάλο πάρτι της ρεμούλας, του λαδώματος και της αρπαχτής βάζοντας στην βιτρίνα της δήθεν αλλαγής το σχέδιο του ΕΣΥ του άτυχου Γιώργου Γεννηματά που προσπάθησε να το εφαρμόσει σε ορθό επίπεδο αλλά απηύδησε όταν είδε με ποιους τον υποχρέωναν να συνεργαστεί.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ της καταστροφής της οικονομίας και του σάπιου συστήματος παραλαμβάνουν οι σημερινοί συνεχιστές. Είναι συνεπώς ελαχίστη υποχρέωση προς όσους τους πίστεψαν και τους πιστεύουν ακόμη να τους εξηγήσουν τι ΠΑΣΟΚ και τι σοσιαλισμό να περιμένουν, στην πράξη , αυτήν την φορά.


Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: