Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ευρωζώνη αγάπη μου...

To Στίγμα: Ευρωεναλλακτικές ;
Του Γιώργου Κράλογλου
Η Κύπρος εάν ξεπεράσει την αλαζονεία της και τον αριστερισμό που δεν ταιριάζει με τα οικονομικά μοντέλα που επιλέγει έχει τα κότσια να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Η Ελλάδα έχει τόσο βαθύ πολιτικό πρόβλημα στην οικονομία που κανένα κόμμα εξουσίας όχι μόνο δεν μπορεί αλλά και δεν ξέρει να σηκώσει τέτοιο βάρος.
Στην Κύπρο το κλίμα και οι αιτίες της κατάρρευσης της οικονομίας της ξεκαθάρισαν μέσα σε μία εβδομάδα.
Αλαζονεία Τραπεζιτών και πολιτικών, σοσιαλιστικοί πειραματισμοί τύπου Ανδρέα Παπανδρέου, αριστερίστικος νεοπλουτισμός, καζίνο χρήματος, και κουτοπονηριά προς τους «κουτόφραγκους».
Το πράγμα όμως μαζεύεται καθώς οι Κύπριοι ως καταφερτζήδες έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι... μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς την δόξα τραβούν.
Να είστε όμως βέβαιοι ότι δεν θα φύγουν από το ευρώ γιατί δεν θέλουν. Και μάλιστα θα πάρουν και «εκδίκηση» το πολύ σε πέντε χρόνια.
Αλλά αν το θελήσουν να φύγουν ξέρουν και πως θα το πράξουν και τι θα κάνουν για να φέρουνε βόλτα την οικονομία με την Λίρα.


Εμείς αυτήν την ικανότητα την χάσαμε από τότε που δεχτήκαμε ότι πάνω απ΄ όλα δεν βρίσκεται αυτό που πιστεύουμε αλλά αυτό που θέλει το κόμμα να πιστεύουμε.

Από τότε που δεχτήκαμε ότι είμαστε φιλελεύθεροι γιατί έτσι μας είπε το κόμμα...

Από τότε που δηλώνουμε σοσιαλιστές και αριστεροί επειδή φοβόμαστε ότι διαφορετικά θα ανήκουμε στην συντήρηση και δεν θα είμαστε προοδευτικοί...

Από τότε που δηλώσαμε πλήρη υποταγή στην οποιαδήποτε κυβέρνηση συντηρούσε και μεγάλωνε το κράτος και μόνο το κράτος σε βάρος της υπόλοιπης οικονομίας.

Από τότε που χαρακτηρίσαμε κάθε επιχειρηματία και ιδίως τους επενδυτές κατακτητές, υπόκοσμο, κέντρα ξένων δυνάμεων, απατεώνες και απάτριδες που έχουν σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας (έτσι μας είπε το κόμμα) και έπρεπε να τους διαλύσουμε... πράγμα που πετύχαμε σχεδόν στο ακέραιο... Σε αντίθεση με τους Κύπριους που μέχρι μπουγάδα... έβαλαν σε χρήματα επενδυτών χωρίς την ελάχιστη αντίδραση. Είδατε εσείς (μέχρι την κρίση) κάποιο κίνημα, κάποιο γκαζάκι, κάποια βόμβα «επαναστατών»... ενάντια στο κατεστημένο των Τραπεζών;

Πάρτε για παράδειγμα τους πασόκους (όχι όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ αλλά τους πασόκους) και πείτε μου πόσοι από τους 100 έχουν καταλάβει τι σημαίνει σοσιαλισμός. Πόσοι είχαν διαβάσει το πράσινο βιβλίο και πόσοι δέχονται ότι τους δούλεψε πολιτικά η οικογένεια του Ανδρέα Παπανδρέου στο σύνολό της.

Πάρτε στην συνέχεια τους Νεοδημοκράτες και πείτε μου πόσοι από τους 100 κατάλαβαν ότι τους δούλεψε πολιτικά η οικογένεια Καραμανλή και οι Καραμανλικοί αρχηγοί (συμπεριλαμβανομένου και του κ. Σαμαρά) ότι παράλληλα με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκσυγχρόνιζε το κράτος και θα άνοιγε την κλειστή κρατική οικονομία.

Οι αρχηγίες Σημίτη και Μητσοτάκη δεν μετράνε γιατί δεν είχαν ιδιαίτερη πολιτική ταυτότητα πέραν αυτής που δηλώνανε εντελώς αυθαίρετα οι ίδιοι.

Ας δούμε τώρα γιατί κανείς δεν πρόκειται να μας στερήσει την «αγάπη μας Ευρωζώνη» εκτός, όπως είπαμε, αν διαλυθεί από μόνη της ή αν το θελήσουν οι Γερμανοί λόγω της δικής τους αλαζονείας.

Η Νέα Δημοκρατία με το 25-28% αν ηγηθεί πάλι κάποιου σχήματος δεν θα έχει δύναμη να επιβάλλει την οποιαδήποτε άποψή της για την οικονομία. Άρα θα αφήσει τα πράγματα ως έχουν και θα επιδιώξει, όπως και μέχρι τέλους της σημερινής θητείας του κ. Σαμαρά, να κερδίζει μόνο χρόνο και εντυπώσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι μέχρι τις εκλογές (όποτε και αν γίνουν) τίποτε το θεαματικό δεν θα γίνει στην οικονομία συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων για ανάπτυξη, μεταρρύθμιση και αξιοποίηση κρατικής περιουσίας για να μην χαλάσουν οι ισορροπίες με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Άντε λοιπόν τώρα αυτή η εγχώρια «πολιτική τρόικα» να αποφασίσει ή και να σκεφθεί έξοδο από την ευρωζώνη ακόμη και αν μας κουρέψουν κι άλλο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση, αποκλείεται ακόμη και να ψελλίσει απειλές εξόδου γιατί του είναι αδύνατον να σηκώσει το βάρος μιας οικονομίας με δραχμή. Οι θεωρίες του πίνακα των καθηγητών του θέλουν και συνεργασίες μέσα στην οικονομία. Και συνεργασίες με μια κρατική οικονομία που οι συντεχνίες θα απαιτούν και πάλι επίδομα... μη κοπάνας από την εργασία (το είχαν πετύχει στις κρατικές βιομηχανίες αμύνης ΠΥΡΚΑΛ κ.λ.π.) δεν γίνονται. Αν ψάξει ο κ. Τσίπρας για ιδιώτες θα πρέπει να μάθει Βουλγάρικα, Ρουμάνικα, Αλβανικά και Τούρκικα...

Το ΚΚΕ που όπως έχουμε πει πιστεύει ότι... τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους... και άρα ότι δεν έχουμε καμιά θέση στην Ευρωζώνη δεν πρόκειται ούτε να κυβερνήσει ούτε να συνεργαστεί. Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μαζί με τους μπρατσωμένους της Χρυσής Αυγής θα συνεχίσουν να μιλάνε ως μη ακουόμενοι...

Ποιος λοιπόν έχει τις πλάτες και την ικανότητα να μας κυβερνήσει χωρίς ευρώ; Κανείς από αυτούς που είναι ή μπορεί να έλθουν στην εξουσία.

Οι Κύπριοι... αφήστε τους, είναι άλλη υπόθεση.


Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: