Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Ποιο είναι το σενάριο-εφιάλτης για τα τρία κόμματα της κυβέρνησης;

To Στίγμα: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας;
Ποιο είναι το πλέον εφιαλτικό σενάριο για την παρούσα συγκυβέρνηση των τριών; Αν νομίζετε ότι πρόκειται για κάποια μη αναμενόμενη αποσκίρτηση ή διαγραφή διαφωνούντων κάνετε λάθος… Η μακροημέρευση της κυβέρνησης εξαρτάται ευθέως από την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια!
Αφορμή για την σήμανση συναγερμού στις τάξεις της συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα εντός της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε προ ολίγων ημερών μια φήμη περί ξαφνικής ίωσης, η οποία θα μπορούσε να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις απειλώντας την υγεία του προέδρου. Φαίνεται ότι η ιατρική πηγή η οποία χρεώθηκε τη διαρροή, μάλλον πρόσκειται… στον ΣΥΡΙΖΑ, ή κάποιος ήθελε να δημιουργήσει αίσθηση με ένα κακόγουστο πολιτικώς αστείο.
Όμως με αφορμή το ανυπόστατο αυτό γεγονός οι διάφοροι σεναριολόγοι που παροικούν τη Λ. Συγγρού, την Ιπποκράτους και την Κουμουνδούρου, άδραξαν την ευκαιρία να προειδοποιήσουν για την περίπτωση που συμβεί το «αναπάντεχο», οπότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές καθώς
είναι αδύνατη η εύρεση 180 βουλευτών που θα συμφωνήσουν στην ανάγκη εκλογής νέου προέδρου. Κάποιοι ωστόσο προχώρησαν το θέμα ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι ακόμη και σε αυτήν την ακραία περίπτωση, θα βρεθούν οι απαραίτητοι «πρόθυμοι»…
Ορισμένοι κύκλοι σχολίασαν την ευφάνταστη σεναριολογία της πλευράς που επιθυμεί διακαώς εκλογές, παρομοιάζοντας μια τέτοια υποθετική κατάσταση με το… δάγκωμα της μαϊμούς τον Οκτώβριο του 1920 που επέφερε τον θάνατο του βασιλέως Αλεξάνδρου, υιού του έκπτωτου Κωνσταντίνου. Αποτέλεσμα ήταν η επαναφορά του Κωνσταντίνου στον θρόνο, η ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920, εξελίξεις οι οποίες οδήγησαν στην Καταστροφή της Μικράς Ασίας….

Πηγή:http://www.defence-point.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: