Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αν μας είχαν στηρίξει τώρα θα ήταν πολύ καλύτερα

Ολοκληρώθηκε η Οργανωτική Γραμματεία, ακολουθούν Κ.Ο. και Πολιτική Γραμματεία

Το Στίγμα: κάποιοι τον στήριξαν .. ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠαΣοΚ θα συνεχίσει να επεξεργάζεται και να αξιολογεί τα μέτρα του νέου πακέτου, μολονότι δεν έχει λάβει ακόμα την οριστική πρόταση του Οικονομικού επιτελείου, επισήμανε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στα μέλη της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα υπό την προεδρεία του.
«Μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ο οποίος όμως δεν θέλησε να τοποθετηθεί για την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στο Βερολίνο και στο Παρίσι, αναμένοντας την συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, αύριο Τρίτη αλλά και τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.  
Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε επίσης, ότι το ΠαΣοΚ στήριξε την προσπάθεια του πρωθυπουργού χωρίς μεμψιμοιρία και κομματική διάθεση. Πρόσθεσε όμως με νόημα ότι «αν η επικοινωνιακή στήριξη που δόθηκε τώρα στον Σαμαρά είχε δοθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου και είχαν γίνει οι εκλογές τον Οκτώβριο δεν θα εκλιπαρούσαμε αυτή την ώρα για τη δόση».
Υπενθύμισε ακόμα ότι στο μέσο της προεκλογικής περιόδου εκταμιεύτηκαν για την Ελλάδα 75 δισ. ευρώ χάρη στη δυναμική που είχε αναπτύξει η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ τώρα «παρακαλάμε για 31 δισ. ευρώ».  
Αναφέρθηκε επιπλέον στο κείμενο το οποίο έδωσε στον κ. Σαμαρά προτού αναχωρήσει για την ευρωπαϊκή περιοδεία του και που χρησιμοποιούσε και ο ίδιος στις διεθνείς επαφές του. Σε αυτό αποτυπώνονται με συγκεκριμένα στοιχεία τα επιτεύγματα της χώρας από τον 2010 ως σήμερα, αλλά και στην έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια προσαρμογής από κάθε άλλη χώρα.      
Η υπόλοιπη συνεδρίαση, η οποία αφορούσε την προσπάθεια ανασύστασης του ΠαΣοΚ, συνεχίστηκε υπό τον συντονισμό του κ. Π. Κουκουλόπουλου. Η βασική συνιστώσα των περισσότερων τοποθετήσεων ήταν ότι το ΠαΣοΚ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το στίγμα και τη φυσιογνωμία του. Στο πλαίσιο αυτό τέθηκαν ζητήματα όπως π.χ. το μεταναστευτικό και το τι λέει το κόμμα για τις επιχειρήσεις σκούπα και τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.  
Επίσης, ζητήθηκε να ενεργοποιηθούν όλα τα στελέχη αλλά και οι νομαρχιακές επιτροπές ανασύστασης, ενώ τις ερχόμενες ημέρες όλο το βάρος πέφτει την εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσης του κόμματος την 3η Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό έχουν απευθυνθεί προσωπικές προσκλήσεις σε όσους συνέβαλλαν διαχρονικά στην πορεία του ΠαΣοΚ και έχει ενδιαφέρον πόσοι θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα για συσπείρωση.
 Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε ότι οι κ.κ. Ι. Μανιάτης και Π. Μπεγλίτης θα αποτελέσουν την αντιπροσωπεία του κόμματος η οποία θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Σοσιαλιαστικής Διεθνούς στη Νότιο Αφρική, όπου ο κ Γ. Παπανδρέου θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος.   
  Το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, τη δε επομένη, Τετάρτη 29 Αυγούστου, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία.
Με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στο αίθριο του Νέου Μουσείου Μπενάκη.
Το πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ και θα ακολουθήσει εκδήλωση στον χώρο της ΔΕΘ αφιερωμένη στη νέα γενιά που βιώνει την κρίση.
Μια μέρα πριν την επίσκεψη του Ευ.Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη.

Πηγή:http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=472136

Δεν υπάρχουν σχόλια: