Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

"Νοσταλγοί σταλινισμού, πελάτες του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ"

Το Στίγμα: τα συμπεράσματα ... δικά σας
Σφοδρή επίθεση του προέδρου της «Δημιουργίας, Ξανά!» Θάνου Τζήμερου στον ΣΥΡΙΖΑ,  τον οποίο κατηγορεί πως είναι «ένα σύμφυρμα νοσταλγών του σταλινισμού, πελατών του αφισοκολλητικού ΠΑΣΟΚ, λαμόγιων του κρατικού συνδικαλισμού, επιχειρηματιών της δεκάρας και καταφανέστατων περιπτώσεων ψυχιατρικού ενδιαφέροντος».
Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Χρήμα», ο Θάνος Τζήμερος γράφει:
«Οπως καταλαβαίνετε, βρισκόμαστε στην εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, έχει ήδη μετασχηματίσει σε σοσιαλιστική την ελληνική κοινωνία και η συνιστώσα του, "Κομμουνιστική Τάση", έχει υλοποιήσει το μεγαλόπνοο πρόγραμμά της που προβλέπει μεταξύ άλλων "την κατάργηση του στρατού και την αντικατάστασή του από σώματα ενόπλων εργατών" (sic). Ο Μήτσος, καλουπατζής στις οικοδομές, εκπαιδεύτηκε για πιλότος στα F 16 και τρέχει τώρα με το NISSAN του Θανάση να υπερασπίσει τον εθνικό εναέριο χώρο. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.Βέβαια μπορεί πηγαίνοντας για Τανάγρα να μπερδευτεί αν συναντήσει τις άλλες ένοπλες δυνάμεις εργατών του ΚΚΕ οι οποίοι προχωρούν για να καταλάβουν την Κηφισιά, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του πρόσφατου (Απρίλιος 2013) συνεδρίου τους: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης» (sic) (http://www.kke.gr/taytothta κεφάλαιο: Ειδικότερα για την επαναστατική κατάσταση)
Ζώνονται οι Τούρκοι τα άρματα; Βρίσκει ευκαιρία και το κόμμα να επιτεθεί στην εγχώρια αστική τάξη! Οπότε, Συριζαίε Μήτσο, πρόβλημα: θα χτυπήσεις τους κομμουνιστές του ΚΚΕ ή θα ενωθείς μαζί τους για να χτυπήσετε τους Έλληνες αστούς;
Οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας μας, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και ο πρόεδρός του θα ήταν πηγή άφθονου γέλιου. Θα είχαν βγει και σειρές καρτούν με τον Στρατούλη, την Κωνσταντοπούλου, τον Τσακαλώτο, χιουμοριστικές οδηγίες για επενδυτές «Κάν' το όπως ο Τσουκαλάς», νομίσματα για τις Απόκριες: «Τσιπραϊκή – το μυαλό σου και μια – λίρα» που από την μια μεριά θα ήταν ευρώ και από την άλλη κατοχική δραχμή, παιχνίδια στοιχημάτων: «ποιο νόμισμα θα υποστηρίζει ο Βαρουφάκης στις 15/4/2014;» και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανεξάντλητος στη σάτιρα Έλληνας.
Τώρα όμως μας έχει κοπεί το χαμόγελο. Γιατί αυτό το σύμφυρμα νοσταλγών του σταλινισμού, πελατών του αφισοκολλητικού ΠΑΣΟΚ, λαμόγιων του κρατικού συνδικαλισμού, επιχειρηματιών της δεκάρας (κυριολεκτικά) και καταφανέστατων περιπτώσεων ψυχιατρικού ενδιαφέροντος έχει φτάσει να διεκδικεί την πρωτιά στις Ευρωεκλογές, τουλάχιστον. Αν συμβεί ένα ατύχημα κι αναλάβουν την κυβέρνηση, η περίοδος αυτή θα διδάσκεται στην παγκόσμια ιστορία ως ο ορισμός της ιλαροτραγωδίας. Με συνέπειες, όμως, ανάλογες της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Βέβαια, αυτός που τους ψηφίζει δεν το κάνει για να δει τον Μήτσο να πιλοτάρει πάνω από το Καστελόριζο. Το κάνει γιατί η άλλη πλευρά του ποταμού, η κυβέρνηση, συναγωνίζεται την Κομμουνιστική Τάση σε σουρεαλισμό.
Απλότητα και σαφήνεια στη νομοθεσία ζητάνε οι επενδυτές; Με 16.000 σελίδες Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων απαντάει η κυβέρνηση – και τους εκλιπαρεί να έρθουν. Σταθερότητα στο φορολογικό καθεστώς ζητάνε; Με 80 νέους νόμους και 800 εγκυκλίους μόνο μέσα στο 2013 απαντάει η κυβέρνηση – και τους εκλιπαρεί να έρθουν. Ηλεκτρονικές συναλλαγές ζητάνε; Με ένα εφιαλτικό χαρτοβασίλειο απαντάει η κυβέρνηση στο οποίο καταχωρούνται με το στυλό, μέχρι και τα ηλεκτρονικά έγγραφα αφού εκτυπωθούν και σφραγιστούν με την στρόγγυλη σφραγίδα – και τους εκλιπαρεί να έρθουν.
Ταχύτητα στην απονομή Δικαιοσύνης ζητάνε; Με 20 χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει και να καθαρογραφεί η απόφαση απαντάει η κυβέρνηση – και τους εκλιπαρεί να έρθουν. Ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών ζητάνε οι επενδυτές; Με τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, φυλάκιση και κατασχέσεις απαντάει η κυβέρνηση – και τους εκλιπαρεί να έρθουν. Χαμηλή φορολογία ζητάνε οι επενδυτές; Με χαράτσι μέχρι και στα άδεια βιομηχανικά κτήρια απαντάει η κυβέρνηση – και τους εκλιπαρεί να έρθουν!!!
Είναι τρελοί; Όχι. Είναι αυτό που ήταν πάντα: υπηρέτες των πελατών τους. Αν καθιερώσουν την ηλεκτρονική υπογραφή, που βάσει νόμου ισχύει από το 2004, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, αν τα έγγραφα διακινούνται ηλεκτρονικά, αν οι δημόσιες υπηρεσίες διασυνδεθούν ώστε να μην τρέχεις από την μία στην άλλη για ένα χαρτί, με τι θα ασχολούνται οι σφραγιδοκράτορες; Αν εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο με συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την εξυπηρέτηση του πολίτη, πώς θα εισπράξει ο άλλος γρηγορόσημο; Πώς θα θολώσουν τα νερά οι τεμπέληδες; Το ίδιο και οι απέναντι συνιστώσες: αν αναγνωρίσουν ότι δεν γίνεται να ζεις πάντα με δανεικά, πώς θα πάρουν τις ψήφους των αφισοκολλητών του Ανδρέα; Αν αποδεχθούν ότι δεν υπάρχει εθνική ασφάλεια χωρίς ένοπλες δυνάμεις, πώς θα κρατήσουν όλα τα γκρουπούσκουλα των επαναστατών του φραπέ;
Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσο κακή κυβέρνηση και τόσο κακή αντιπολίτευση ταυτόχρονα. Με τόσα έτη φωτός απόσταση από την κοινή λογική. Και ποτέ άλλοτε ο δικομματισμός δεν είχε εγκλωβίσει τον ψηφοφόρο σε ένα δίπολο τέτοιας παράνοιας: καλουπατζής – αεροπόρος ή αριστεριστής υπουργός Οικονομικών;». 

toxrima.gr


Πηγή:
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: