Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σταθερές απόψεις ... αναμενόμενες απουσίες

To Στίγμα: Απόψεις σταθερά ... αντικρουόμενες
Στα πλαίσια των κύκλων εκπομπών του TV SUPER για την επένδυση χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική παρακολουθήσαμε χθές το βράδυ τις απόψεις για το θέμα της κ. Κατερίνας Ιγγλέζη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αργύρη Λαφαζάνη πρώην Νομάρχη και πρώην Βουλευτή  του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική. Μεγάλη εντύπωση - όχι έκπληξη - έκανε η απουσία των Βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ κυρίων ΕυΘύμη Καρανάσιου και Ιωάννη Δριβελέγκα που με μιά τετριμένη ανακοίνωση απέφυγαν να παραστούν εφαρμόζοντας το δόγμα "αφήστε τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά". Η συζήτηση γενικά κινήθηκε σε πολιτισμένα πλάισια αν και η κ. Ιγγλέζη με τις απότομες παρεμβάσεις - όχι πάντα κομψές - στην παρουσίαση απόψεων του κ. Λαφαζάνη μας θύμησε για μιά ακόμη φορά ότι προέρχεται από τον πολιτικό χώρο της ντουντούκας του πεζοδρομίου.
 
 Από τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου προέκυψε η σταθερότητα των απόψεων των δύο πολιτικών. Ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας και επέκτασης των μεταλλείων εφόσον τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι με κύριο την μη χρήση κυανίου  υποστηρίζοντας την ζωτική σημασία που έχει η επένδυση για του κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής. Η κ. Ιγγλέζη - πιστή στο δόγμα του αριστερού μηδενισμού - τάχθηκε κατά της επένδυσης και ζήτησε την άμεση διακοπή κάθε μεταλλευτικής δραστηριότητας αναφερόμενη στην τεράστια επίπτωση στο περιβάλλον, στο κύκλο εργασίων των γεωργοκτηνοτρόφων και των τουριστικών επαγγελματιών. Ζήτησε μάλιστα από τους εργαζόμενους στα μεταλλεία να στραφούν σε άλλες παραγωγικές διαδικασίες για να αντισταθμίσουν την απώλεια εργασίας από της διακοπή της επένδυσης.
 

Στην ερώτηση γιατί έχει διχαστεί η κοινωνία τόσο πολύ η κ. Ιγγλέζη ανέπτυξε την άποψη ότι την επένδυση δεν την θέλει κανένας και ότι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων - κυρίως - της Ιερισού θα συνεχιστούν απαρέκλιτα μέχρι να αποφυλακιστούν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στις Σκουριές τους οποίους και  παρουσίασε λιγο πολύ ως "μάρτυρες". Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για "συγκρούσεις συμφερόντων" τόσο σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των χωριών που ζούν αποκλειστικά από τα μεταλλεία και των παραθαλάσιων που έχουν άλλους οικονομικούς πόρους όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο μεταξύ μεγαλοσυμφερόντων.

 Από τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις των τηλεθεατών άξια προσοχής ήταν του κ. Kωνσταντίνου Μπογδάνου που αιτιολόγησε την αντίθεσή του στην επένδυση χρυσού λέγοντας ότι μπορεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων να δεσμεύει την εταιρεία ΑΛΛΑ εδώ είναι Ελλάδα και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

 Περιμένουμε από το τηλεοπτικό κανάλι να ανεβάσει στο διαδίκτυο την χθεσινή συζήτηση για να την δούν όσοι δεν την παρακολούθησαν ζωντανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: