Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μήπως δεν θέλει κατά βάθος να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας;

To Στίγμα: Επάγγελμα ... αντιπολίτευση!
Εντύπωση έχουν προκαλέσει τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη που παραχώρησε προς την «Καθημερινή της Κυριακής». Στη συνέντευξη αυτή ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε τα γνωστά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, όπου προεκλογικά όλοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με κανέναν μετεκλογικά. Υποτίθεται βέβαια, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, ότι φέρνει κάτι καινούργιο σε ύφος και ήθος στην πολιτική ζωή του τόπου…
Τι είπε όμως; Ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ). Προφανώς η Νέα Δημοκρατία αποκλείεται επίσης, τα ίδια και η Χρυσή Αυγή, οπότε προφανώς πιστεύει ότι το να κυβερνήσει με τον Πάνο Καμμένο είναι μια φυσιολογική πολιτικά προοπτική… Αλήθεια, τι λέει το Αριστερό Ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτά; Τι να πούμε εμείς μετά; Το ΚΚΕ δεν το συζητάει καν, για τη Χρυσή Αυγή δεν ασχολούμαστε καν.
Μάλλον είτε δεν θέλει κατά βάθος να κυβερνήσει, είτε θεωρεί ότι το ποσοστό που θα λάβει θα του δίνει αυτοδυναμία, ή με την προσθήκη ενός ποσοστού 5-8% των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα σχηματίσει κυβέρνηση και θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Για βλάκα τον έχουν όμως τον Καμμένο να κάτσει και να παριστάνει την ορντινάτσα του Τσίπρα; 
Εκτός κι αν ο στόχος του είναι η «κατάργηση του Μνημονίου» και η επαναφορά στα προηγούμενα επίπεδα του βασικού μισθού. Ας πούμε ότι τα κάνει. Το πώς θα διαχειριστεί όταν οι επιπτώσεις αρχίσουν να σαρώνουν τους απλούς καθημερινούς Έλληνες, διότι δεν φθάνουν τέτοιες αποφάσεις, οφείλει να μας πείσει για το που θα βρει τα χρήματα για να αντεπεξέλθει. Διότι μέχρι σήμερα το μόνο που έχουμε ακούσει είναι «φόρος στους πλούσιους», το οποίο μπορεί να ακούγεται όμορφα από πολλούς, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο σύνθετη και αποκαλύπτει επικίνδυνη άγνοια του τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία.
Επειδή τυγχάνει να έχουν περιέλθει υπόψη μας πολλά σχετικά παραδείγματα, θεωρούμενες ως πλούσιες οικογένειες (είναι σε απόλυτες τιμές και με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία) αδυνατούν να εξυπηρετήσουν στοιχειώδη χρέη. Διότι δεν καταλαβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλο η περιουσία και άλλο η ρευστότητα. Πόσα χρήματα πρέπει να δώσει ο ιδιοκτήτης μιας μεζονέτας 500 τετραγωνικών μέτρων στην Εκάλη; Οι επικίνδυνα αφελείς – και ενίοτε εκτός πραγματικότητας – του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν «έχουν».
Εμείς ξέρουμε τουλάχιστον μια ντουζίνα περιπτώσεις που η περιουσία έχει γίνει μέγα παθητικό, ενώ λόγω της κατάστασης της αγοράς δεν μπορούν και να ρευστοποιήσουν μέρος της για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα. Τα χρέη τους στις τράπεζες ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενίοτε και εκατομμύρια, τα οποία κάποτε τα εξυπηρετούσαν, σήμερα απλώς αδυνατούν. Ακόμα και να τους δημεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ την περιουσία τι θα πετύχει; Τίποτα.
Μήπως με την τακτική αυτή ρίχνουν νερό στον μύλο όσων υποτίθεται ότι θέλουν να πάρουν την περιουσία των Ελλήνων έναντι πινακίου φακής; Μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν και να δουν τι συμβαίνει πραγματικά στην κοινωνία; Ας σκεφτούν λίγο πιο ψύχραιμα αυτό που γράψαμε: Άλλο η περιουσία και άλλο η ρευστότητα κύριοι. Ξυπνήστε επιτέλους. Δεν μπορεί να θέλετε να θεωρήστε σοβαροί με τέτοια γελοία ρητορική. Θα καταστρέψετε τη χώρα πριν καλά-καλά καταλάβετε τι κάνατε.
Ουδείς διαφωνεί για τα αγνά κίνητρα. Εμείς επιμένουμε όμως να κοιτάμε την ουσία και τα αποτελέσματα. Και αυτοί που μας οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή δεν είχαν πονηρά κίνητρα. Εκτελέστηκαν όμως. Πλέον αυτά δεν συμβαίνουν. Θα έχει εκτελεστεί όμως η χώρα.

Πηγή:www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: