Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ:"ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"

To Στίγμα: Άνεργη η τοπική πολιτοφυλακή  ;
Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της επένδυσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική δίνει ο εκπρόσωπός της, Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας «Eldorado Gold», Paul Wright, κατά την οποία «λόγω της πρόσφατης σημαντικής πτώσης της τιμής του χρυσού, η εταιρεία έχει αναθεωρήσει και συνεχίζει να αναθεωρεί το σχέδιο λειτουργίας της ώστε να διασφαλίσει ότι παραμένει μια χαμηλού κόστους, προσοδοφόρα και αναπτυσσόμενη εταιρεία χρυσού». Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι η αναθεωρημένη έναρξη του προγράμματος παραγωγής για τις περιοχές των Σκουριών αλλά και του Περάματος τοποθετούνται χρονικά στο 2016 ενώ το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την έναρξη της παραγωγής το 2015.
«Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η "Eldorado Gold" ισχύει ως έχει. Aυτό δεν αλλάζει απολύτως τίποτε στην επένδυση που πρόκειται να γίνει και ήδη υλοποιείται στη Χαλκιδική. Aπεναντίας, γίνεται μια προσπάθεια αύξησης της απορρόφησης του ρυθμού των κεφαλαίων που έχουν προγραμματιστεί να επενδυθούν εδώ» σχολιάζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεωργαντζής και προσθέτει: «υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου και αυτό έχει οδηγήσει στη μετάθεση της έναρξης της παραγωγής το 2016. Πέραν αυτού, η εταιρεία συνεχίζει απαρέγκλιτα την πολιτική προσλήψεων που έχει ξεκινήσει. Μέσα σε ένα μήνα το δυναμικό της εταιρείας θα αυξηθεί από τους 1200 στους 1400 εργαζόμενους».


Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού. «Για τους κατοίκους της Χαλκιδικής αυτή η αναθεώρηση και καθυστέρηση του "επενδυτικού" εξορυκτικού σχεδίου, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση εφησυχασμό. Πρόκειται για μια σοβαρότατη εξέλιξη με πολυσήμαντες αναγνώσεις που δεν οφείλεται μόνο στην τιμή του χρυσού» αναφέρει η ανακοίνωση. Επιπλέον επισημαίνεται ότι «η εταιρεία έχει ήδη σταματήσει λόγω παρανομιών και μετά από καταγγελίες κατοίκων» και ότι «η αντίσταση των κατοίκων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εταιρεία που σε καμία περίπτωση δεν έχει εξασφαλίσει την κοινωνική συναίνεση ώστε να μπορεί να λειτουργήσει στην περιοχή».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας» υπογραμμίζει, καταλήγοντας η ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού.
Πηγή:
http://politesaristoteli.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: