Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μισή σαπίλα δική μας και μισή δική τους...

To Στίγμα: Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών ..
Ο πυροσβέστης που πιάστηκε με την ηρωίνη θα δούλευε ακόμη αν δεν υπήρχε η Τρόικα και το ΣτΕ. Ο δεσμοφύλακας που απέλυσε το ΣτΕ θα συνέχιζε να πληρώνεται χωρίς να πατάει στις φυλακές. Με τον ρυθμό αυτό οι 2.000 καταχραστές, εκβιαστές, παιδεραστές και κατάδικοι κρατικοί υπάλληλοι θα απολυθούν μετά από 10 χρόνια. Πρόκειται για την γνωστή σαπίλα για την οποία, ως κοινωνία, ασφαλώς και έχουμε μεγάλο μέρος ευθύνης. Από την στιγμή όμως που πέρασε (χωρίς την παραμικρή δυσκολία και ενόχληση) και στο σύστημα των κομματικών πελατειακών σχέσεων οι πολιτικοί έχουν αναλάβει το υπόλοιπο μέρος της άθλιας τριτοκοσμικής σαπίλας που χαρακτηρίζει την χώρα και την κατατάσσει στην δεκάδα των πιο διεφθαρμένων κρατών του πλανήτη μαζί με τις αφρικανικές και πρώην σοβιετικές χώρες. Βεβαίως όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά τα κλεφτρόνια του κράτους σε εφορίες, σε πολεοδομίες, σε εξεταστικές επιτροπές (από άδειες οδήγησης μέχρι άδειες ασκήσεως επαγγελμάτων) σε νοσοκομεία, σε υπηρεσίες προμηθειών του κράτους, σε δασαρχεία, σε αρχαιολογικές υπηρεσίες, σε Δήμους και σε κοινότητες, αλλά συνεχίζουμε (κατά κανόνα τουλάχιστον) να τους λαδώνουμε.
Οι πολιτικοί επίσης γνωρίζουν την έκταση της κρατικής απατεωνιάς αλλά την καλύπτουν από την μια με κομψές εκφράσεις όπως επίορκοι ή απείθαρχοι και από την άλλη με κωλυσιεργία στις απολύσεις με το σύστημα του «δικαίου» των πειθαρχικών συμβουλίων που είναι μεγαλύτερος βούρκος από τους επίορκους...


Πρόκειται δηλαδή για ένα στημένο καραγκιοζιλίκι χωρίς αρχή και τέλος αφού βρωμάει από το κεφάλι.

Προσέξτε το πραγματικό σκηνικό της γελοιότητας.

Συγκροτήσαμε ένα υπουργείο με τον τίτλο «Διοικητικής Μεταρρύθμισης». Έναν τίτλο δηλαδή που να δείχνει στους δανειστές, στην Τρόικα, στην task force, και σε άλλους «κουτόφραγκους» (έτσι τους νομίζουμε) ότι εμείς οι Ελληνάρες θα εκσυγχρονίσουμε τον κρατικό τομέα και απόδειξη είναι ότι στήσαμε και κοτζάμ υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

Αυτό είναι το σκηνικό και πάμε τώρα στο θέατρο.

Βάλαμε επικεφαλής του υπουργείου έναν ακραιφνή και συνεπέστατο αριστερό κρατιστή που ελέγχεται από ένα κόμμα επίσης κρατιστών οι οποίοι παίζουν με τις λέξεις βαφτίζοντας τους απατεώνες επίορκους και τις απολύσεις μετακινήσεις για να μπερδέψουν τα πράγματα και έτσι ίσως να ξεγλιστρήσουν στο τέλος.

Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν χρόνο και δίνουν την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να «κάνει παιχνίδι» και να βάζει την κυβέρνηση σε άμυνα. Οπότε και ο κρατιστής αριστερός υπουργός να είναι εντάξει με τα πιστεύω του και όλα τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση (συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της αριστερής Νέας Δημοκρατίας) να είναι συνεπείς στις «υποχρεώσεις» προς του πελάτες- κρατικούς υπαλλήλους μπας και σταματήσει η αιμορραγία πελατών προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι σήμερα οι 2.000 απατεώνες κρατικοί υπάλληλοι δεν απολύονται και πληρώνονται κανονικά γιατί τα πειθαρχικά συμβούλια δεν μπορούσαν ή να συγκροτηθούν ή να δουλέψουν λόγω των προβλημάτων με τους δικαστικούς.

Πρόκειται και εδώ για καραγκιοζιλίκι αφού κυβέρνηση και συνεργαζόμενα κόμματα τρίβουν τα χέρια τους για τον από μηχανής Θεό... της παράτασης των απολύσεων.

Ορισμένοι μάλιστα μιλάνε για μεγάλη κομματική συμπαιγνία και καλοστημένη συνεννόηση. Δεν έχω τέτοια στοιχεία και δεν τους πιστεύω...

Για να καταρρεύσει όλο αυτό το σκηνικό θα πρέπει στο επόμενο μνημόνιο (ακούω ότι θα συνταχθεί τον Οκτώβριο) να μπει (όπως λένε οι ίδιοι οι αρμόδιοι) οπωσδήποτε χρονοδιάγραμμα με απολύσεις και διαλύσεις συγκεκριμένων Οργανισμών με συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Το ενδεχόμενο αυτό ερμηνεύει και τις διαρροές ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι κρατιστές των δήθεν μεταρρυθμίσεων θα μας «εκπλήξουν» με την ανακοίνωση του πρώτου κρατικού Οργανισμού που θα κλείσουν.

Οπότε για τους άλλους 240 άχρηστους Οργανισμούς, που συνιστούν οι μελέτες για κλείσιμο, θα χρειαστούν (με τον ρυθμό αυτό) 25-30 χρόνια. Και αυτό αν δεν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όποτε θα έχουμε παράταση.

Αυτά είναι τα θεατρικά παραλειπόμενα σε ό,τι αφορά μόνο την μεταρρύθμιση του κράτους και τον εκσυγχρονισμό του κομματικού στρατού που υπηρετεί κράτος και κόμματα.

Σε ό,τι αφορά όμως την ιδιωτική οικονομία δεν υπάρχει κανένα θέατρο και καμία κωλυσιεργία...

Εκεί με πλήρη ειλικρίνεια και απίστευτη ταχύτητα διαλύονται επιχειρήσεις και συγκροτήματα την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «ορκίζεται» για ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Μέσα στο καλοκαίρι 4 μεγάλα βιομηχανικά συγκροτήματα θα προϊδεάσουν τους εργαζόμενους ότι θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα και σε τετράωρα εργασίας για να επιμερίσουν τις επιπτώσεις από το κόστος παραγωγής που επιβάρυναν τα κρατικά τιμολόγια, η κάθετη πτώση της οικοδομής και οι φορολογικές επιβαρύνσεις στο ενεργειακό κόστος. Παράλληλα και προς το τέλος του χρόνου θα γίνουν γνωστές και οι μεγάλες νέες συρρικνώσεις στον κύκλωμα εμπορίας καυσίμων.

Και ενώ στην αγορά θα συμβαίνουν αυτά και οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα θα βαδίζουν προς τα 2.000.000 στο κράτος θα περιμένουμε ακόμη τις αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων και του ΣτΕ για πιθανές απολύσεις 4-5 επίορκων... εντός του 2013.  


Πηγή:
Γιώργος Κράλογλου
www.capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: