Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΚΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ;;;!!!!!!!!!


Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής: Οι πολίτες της Χαλκιδικής απαιτούν γρήγορες λύσεις ΚΑΙ διαφάνεια!
Με δελτίο τύπου η Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής κατηγορεί το Νομάρχη Χαλκιδικής για καθυστερήσεις και έλλειψη διαφάνειας στην κατασκευή του δρόμου στον Βόθωνα.
Διαβάστε το δελτίο τύπου:"Παραδόθηκε επιτέλους, με ένα μήνα ακριβώς καθυστέρηση, το έργο ανακατασκευής του δρόμου της παράκαμψης του Βόθωνα. Χαιρόμαστε που η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας της Κασσάνδρας θα μειωθεί. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε και να τονίσουμε τα παρακάτω, προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή οι πανηγυρισμοί δε θα πρέπει να επισκιάσουν την πραγματικότητα:
Η Νομαρχία Χαλκιδικής ανέθεσε το έργο χωρίς διαγωνισμό και νόμιμες διαδικασίες. Στην απόφαση της απευθείας ανάθεσης δεν προσδιόριζε το φορέα χρηματοδότησης του έργου, διότι όπως ο νόμος ορίζει, δεν επιτρέπεται να δημοπρατείται έργο χωρίς να είναι διασφαλισμένη η πίστωσή του. Επίσης, επειδή ο δρόμος ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Κασσανδρείας, δεν μπορούσε η Νομαρχία να δημοπρατήσει το έργο χωρίς την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου. Από την πρώτη στιγμή αυτά τα δύο σημεία τονίσαμε πως πρεπει να αλλάξουν, τόσο εμείς ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και πολλοί άλλοι φορείς. Γι’ αυτά τα δύο σημεία και η Γ.Γρ.Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.Λιωνή παρέπεμψε την συγκεκριμένη ανάθεση στη αρμόδια επιτροπή, όπως ο νόμος ορίζει, για να αξιολογηθεί η νομιμότητα της. Ο κ.Νομάρχης εκ των υστέρων, με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεσμέυτηκε πως φορέας χρηματοδότησης θα είναι η Νομαρχίακη Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής. Στη συνέχεια προχώρησε και στην υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας με το Δήμο Κασσανδρειας. Έτσι, η Επιτροπή της Περ.Κεντ.Μακεδονίας έκρινε ότι η σύμβαση κινείται στα όρια της νομιμότητας και λόγω του κατεπείγοντως δεν ακυρωσε τη συμβαση.Οι πολίτες θέλουν γρήγορες λυσεις στα προβλήματά τους, απαιτούν όμως και διαφάνεια στη διαχειριση του δημόσιου χρήματος. Γιατί λοιπόν, ενώ η κατασκευή αυτού του δρόμου πέρυσι το καλοκαίρι στοιχισε περίπου 500.000 €, ο δρόμος καταστράφηκε μερικούς μηνες μετά και απαιτήθηκε η ανακατασκευή του;"Από το Γραφείο Τύπου.
από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
.
Πως ταιριάζει το δελτίο τύπου με την παρουσία και τα συγχαρητήρια του βουλευτή και του υπεύθυνου τύπου του ΠΑΣΟΚ ;;;
.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: