Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μαρτυρίες "με ονόματα": Πως οι Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτης έκαναν το πραξικόπημα

Το Στίγμα: Οι πραξικοπηματίες στο δρόμο για την ... Βουλή.
Τα φαντάσματα του "παπανδρεϊσμού" και του συστήματος προσπαθούν να τρομάξουν και πάλι τους Έλληνες πολίτες με παπαρολογίες περί "πραξικοπήματος που αποφεύχθηκε την 1η Νοεμβρίου 2011" και εκ του λόγου αυτού ο  Γ.Παπανδρέου και ο Π.Μπεγλίτης προέβησαν στις "σταλινικές εκκαθαρίσεις" 18 ανωτάτων αξιωματικών που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας. Κίνδυνος που ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει παρέλθει.Το "ΒΗΜΑ της Κυριακής" που κυκλοφορεί σε λίγες ώρες έχει πρώτο θέμα "Το πραξικόπημα που δεν έγινε" ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα χωρίς να τα αναφέρει, όμως, αντίθετα με το defencenet.gr που δημοσιεύει με αφορμή αυτό το γεγονός μια μαρτυρία που δείχνει ότι επρόκειτο περί μιας σκευωρίας για να εξυπηρετηθεί προσωπικά ο Γ.Παπανδρέου εν όψει Καννών και τίποτα άλλο..

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μόνιμος υπάλληλος ΟΠΑΠ: Προνομιούχοι και πληβείοι…

Το Στίγμα: Τελικά υπάρχει και χάσμα .... μισθών.
Απολαβές που ανέρχονται όχι σε 14 αλλά σε 20 μισθούς ετησίως, πριμ παραγωγικότητας που θα ζήλευαν υψηλόβαθμα στελέχη στη Wall Street, επιδόματα ισολογισμού, κατασκήνωσης, διακοπών (πέραν της κανονικής άδειας) και ειδικών συνθηκών (για χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών!), επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τηλεφωνητές, οδηγούς και χειριστές φωτοτυπικών μηχανημάτων (!), συνταξιοδότηση με πλουσιοπάροχα εφάπαξ και επιπλέον bonus είναι ορισμένα από τα προνόμια που συνεχίζει να απολαμβάνει μια κάστα υπαλλήλων και γενικών διευθυντών της ΟΠΑΠ Α.Ε. που μόλις χθες μπήκε και επισήμως σε τροχιά πώλησης.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσταση ΟΑΕΔ από τη Χρυσή Αυγή.

Όμιλο Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζομένων Ελλήνων (ΟΑΕΔ) συστήνει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.
Το Στίγμα: Το Δ.Σ. του ... νεόυ ΟΑΕΔ !!!
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.
«Ο Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων είναι μία προσπάθεια ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ με σκοπό την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανέργων συμπατριωτών μας. Όποιος άνεργος Έλληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας, αναφέροντάς μας μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ομοίως όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν Έλληνες στις επιχειρήσεις τους μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οι "36" πρώην υπουργοί, βουλευτές και στελέχη που ψάχνει το ΣΔΟΕ..

Το Στίγμα : Ποιοι θα είναι οι τυχεροί;
Τρεις υπουργοί Άμυνας, οι Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Γιάννος Παπαντωνίου, ο Ευάγγελος Μειμαράκης και ένας υφυπουργός ο Δ.Αποστολάκης, ελέγχονται από τον ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα Γ.Πεπόνη για αδικαιολόγητο, βάσει των πόθεων έσχες τους, πλουτισμό. Πέραν των γνωστών, φυσικά, Α.Τσοχατζόπουλου, Γ.Σμπώκου κλπ.
Για τους περισσότερους από τους "35" έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους αλλά και των θυρίδων που τυχόν κατέχουν, ενώ ελέγχονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλα τα υποθηκοφυλακεία. Σημειώνουμε επίσης την ύπαρξη και του πρώην υφυπουργού Ενέργειας Γ.Μανιάτη.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ξαφνική δήλωση στήριξης ΗΠΑ σε Ελλάδα και ... δίνουν δωρεάν τεράστιες ποσότητες όπλων!

Το Στίγμα: Οι Γερμανοί φεύγουν ... οι αμερικάνοι έρχονται.
Δεύτερο σημαδί εντός ολίγων ημερών ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες - για διάφορους λόγους - να μην αποτρέψουν την εσωτερικη κατάρρευση στην Ελλάδα: Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση. H υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον «εξέφρασε την κατανόηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Έχουμε δηλώσει πολύ σαφώς ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιτυχία της ευρωπαϊκής οικονομίας και της ευρωζώνης. Οι πρόσφατες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία και την Ιταλία μας έστειλαν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στην Ευρώπη της διαχείρισης του προβλήματος».

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αδιανόητα σκάνδαλα και νόμοι μαφίας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Το Στίγμα: Μαφία ... made in Halkidiki;
Μια πραγματικά φοβερή σε περιεχόμενο επιστολή μάς έστειλε ο επί χρόνια βουλευτής, νομάρχης και γενικά πολιτικός της Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης, στην οποία περιγράφει ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΦΙΑΣ στη Χαλκιδική, αλλά και στη χώρα γενικότερα. Αφορμή για την επιστολή του είναι η έρευνα του «Π» για τη Χαλκιδική, την περιοχή που βρίσκεται στο στόχαστρο των «επενδυτών» αλλά και μεγάλων δυνάμεων, όπως δείχνουν οι συχνές επισκέψεις εκεί κορυφαίων ξένων, μεταξύ των οποίων είναι ο Πούτιν, ο Κάρολος, ο Γιαννούκοβιτς.  Στον κ. Λαφαζάνη έχουμε αναφερθεί επαινετικά και στο παρελθόν, με αφορμή φοβερές καταγγελίες που κάνει διαχρονικά προς τα ΜΜΕ αλλά και μέσα από το δικό του ηλεκτρονικό πρόσωπο που διατηρεί ως πολιτικός. Την ένταση των καταγγελιών που έχει στην επιστολή του δεν την περιμέναμε και με αυτή δεν πρέπει να ασχοληθεί μόνο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του. Γιατί; Θα το αντιληφθείτε διαβάζοντας απλώς την επιστολή και θα… φρίξετε:

Σοκαριστικό σκάνδαλο με εμπλοκή Ευ. Μεϊμαράκη, Γ. Βουλγαράκη, Μ. Λιάπη;

Το Στίγμα: Της φυλακής τα σίδερα είναι για .. ;
Εάν το δημοσίευμα της συνήθως καλά πληροφορημένης REAL News αποδειχθεί ότι έχει βάση, το μαφιόζικο στήσιμο που περιγράφεται και αφορά στη δραστηριότητα του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του έτερου γόνου της ΟΝΝΕΔ και επίσης πρώην προέδρου, επίσης γνωστού από άλλες «περιπέτειες», Γιώργου Βουλγαράκη και του γόνου πολιτικής οικογενείας (Καραμανλή) Μιχάλη Λιάπη, θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της Μεταπολίτευσης, αφού οι δημοσιογράφοι θα νομιμοποιούνται να μιλούν ακόμα και για «πολιτική Καμόρα», ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα φαντάζει… κακομαθημένο παιδί του νηπιαγωγείου…
Σοκ προκαλεί λοιπόν το δημοσίευμα της REAL News η

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ω... ΜΑΜΑ ΜΙΑ..... ΕΚΟΨΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...

Σταδιακά από το 2005 μέχρι σήμερα έφαγε όλα τα γύρω πεύκα....

Να η τελευταία παρτίδα:






 
Τα προηγούμενα χρόνια είχε .....καθαρίσει τις άλλες πλευρές.

 
 Το Δασαρχείο Κασσάνδρας τι κάνει;;;;

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΚΟΨΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΥΚΑ;;;;;

 
  Ποιός  θα  μας  

φυλάξει  από  τους  

φύλακες;



Έχουμε  πολύ  ενδιαφέρουσα  συνέχεια.....

N.Δένδιας: "Θα χρησιμοποιήσουμε όποιο μέσο χρειαστεί για να προστατέψουμε την ασφάλεια των πολιτών"

Το Στίγμα: Η ελληνική οικογένεια ... απουσία κράτους.
Στις διαδηλώσεις αν υπάρξουν επεισόδια "θα χρησιμοποιηθεί οποιδήποτε μέσο είναι απαραίτητο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών" επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διευθυνσής την οποία επισκέφτηκε.Οπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση "Οι πολίτες έχουν δικαίωματα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν ωστόσο αναφαίρετο και το δικαίωμα για εργασία και ομαλή συνέχεια της ζωής". Κάλεσε παράλληλα την κοινωνία σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας να επιδείξουν ψυχραιμία.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ: Οι "ακροδεξιοί βομβιστές" του Α.Τσίπρα ήταν... ακροαριστεροί τρομοκράτες!

Το Στίγμα: Τι Λωζάνη... τι Κοζάνη ..
Σε πολιτικό φιάσκο μεγάλων διαστάσεων εξελίσσεται για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση των δήθεν "ακροδεξιών τρομοκρατιών" από το Γύθειο Λακωνίας, καθώς όχι μόνο κανένα στοιχείο, όπως διαρρέει η αστυνομία, δεν υπάρχει που να συνδέει τον βομβιστή του Γυθείου - που βρήκε το θάνατο προσπαθώντας να κατασκευάσει μια βόμβα - με ακροδεξιές οργανώσεις, αλλά όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ότι ήταν μέλη αυτός και ένας συνεργός του της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς"!
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε υποστηρίξει την Κυριακή από το βήμα της έκθεσης Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα ότι "Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε ενώπιν ακροδεξιών τρομοκρατών και καλώ την αστυνομία να το ερευνήσει" και μάλιστα κατήγγειλλε "σχέδιο αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας από τους ακροδεξιούς", ενώ συστημικά ΜΜΕ συνέδεαν την υπόθεση με "ακροδεξιούς τρομοκρατικούς πυρήνες"!!

Μια αλήθεια για την αγορά από τον κ. Tσίπρα

Το Στίγμα: Τσοβόλα δώστα όλα ..Νο2
Χτες στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας είπε μια μεγάλη αλήθεια: Όταν τον ρώτησαν για τα παράνομα και αδήλωτα ιδιαίτερα μαθήματα που κάνουν οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου, απάντησε: "Οταν τον εξαθλιώνεις πρέπει να βρει έναν τρόπο να ζήσει." Λέει το ρεπορτάζ: Σε ερώτηση του Χρήστου Τελίδη, ανταποκριτή του Έθνους στη Θεσσαλονίκη, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και με αφορμή το παράδειγμα της παραπαιδείας, ο κ. Τσίπρας φάνηκε να συνδέει την ένταση της πειθαρχικής αντιμετώπισης τέτοιων κρουσμάτων με το γενικότερο μισθολογικό επίπεδο των δημοσίων υπαλλήλων: «Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι ο εκπαιδευτικός να ζει με αξιοπρέπεια. Και όταν φτάσουμε στο επίπεδο αυτό θα πρέπει να είμαστε πάρα

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ πολιτικοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιας διοίκησης

To Στίγμα: σε κάποιους θα τους πέσει βαρύ ...
"Πολιτικό σεισμό" πρόκειται να προκαλέσει το οριστικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για 5-6 πολιτικά πρόσωπα από τη λίστα των 130 που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή εντός των επόμενων εβδομάδων.
Οι πληροφορίες, σύμφωνα με "Το Έθνος", αναφέρουν ότι για ορισμένους πολιτικούς έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία, καθώς τα δηλωθέντα εισοδήματά τους δεν δικαιολογούν τα ποσά των τραπεζικών καταθέσεων και τις δαπάνες για αγορές περιουσιακών στοιχείων.Κυβερνητική πηγή τόνιζε ότι τα μέχρι στιγμής ευρήματα από τους έλεγχους του ΣΔΟΕ που εκτείνονται σε βάθος δεκαετίας δείχνουν πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πολιτικών και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που το φορολογικό τους προφίλ στην Εφορία απέχει σημαντικά από την πραγματική εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί λέτε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψήφισαν λευκό για τη Χρυσή Αυγή;

Το Στίγμα: εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος ...
Μια πονηρή «εναλλακτική» ερμηνεία για το λευκό που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής αναφορικά με την καταδίκη της βίας που φέρεται να ασκεί η Χρυσή Αυγή διακινείται στα δημοσιογραφικά γραφεία, την οποία υιοθετούν πολιτικά στελέχη με μακρά κοινοβουλευτική θητεία και εμπειρία…
Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, ο λόγος είναι ότι τα κόμματα έχουν «πονηρούς σκοπούς» για την επερχόμενη «απεργιακή σεζόν» και τις διαδηλώσεις που έρχονται και δεν θέλανε στα επεισόδια που θα εμπλακούν οπαδοί τους με την αστυνομία να δώσουν πάτημα στη Χρυσή Αυγή να τους «τρέχει» και να μιλάει για δυο μέτρα και δύο σταθμά…

3,5 εκατ. ευρώ οι ζημιές στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ - Το λογαριασμό στον... ΣΥΡΙΖΑ

Το Στίγμα: Οι κοινωνικά ευαίσθητοι ..."νοικοκυραίοι"!!!
Τελικά στην Ελλάδα όλα είναι δυνατό να συμβούν, διότι σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα μπορεί κάποια ομάδα ατόμων να κλέψει ένα ολόκληρο Δημόσιο κτίριο για 5 χρόνια να καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να πληρώνει, να προκαλεί ζημιές ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και στο τέλος να έχει και την υποστήριξη της αντιπολίτευσης, ενός κόμματος που κάποια στιγμή μπορεί να κυβερνήσει την χώρα.
Διότι αυτό πραγματικά συνέβη στην υπόθεση της κατάληψης ΔΕΛΤΑ στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλές άλλες καταλήψεις που κάποιοι αναρχοφασίστες καταλαμβάνουν με

Αγριος καυγάς στη Βουλή για τη δήλωση του Σαχινίδη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του νομιμοποιεί την Χρυσή Αυγή», είπε

Το Στίγμα:  Η κερκόπορτα της δημοκρατίας; μήπως;
Το «κόκκινο» άγγιξε η αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τις ευθείες βολές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ κ. Φ. Σαχινίδη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε ότι με την στάση που τήρησε τα τελευταία δυο χρόνια ωφέλησε την άκρα δεξιά βάζοντας στη Βουλή την «Χρυσή Αυγή». Η βαρύτατη μομφή που επεφύλαξε ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε τις σφοδρές αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις φωνές βουλευτών του να ακούγονται μέχρι τον διάδρομο του κοινοβουλίου.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Κύριε Δένδια με τη Χαλκιδική θα ασχοληθείτε καθόλου;

Το  Στίγμα: Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα;
Πολλαπλά ερωτήματα εγείρονται με αφορμή την ανεξέλεγκτη δράση των επαγγελματιών της οικολογίας στη Χαλκιδική, όπου με πρόσχημα την «αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος» στο βορειοανατολικό τμήμα, σύμφωνα με καταγγελίες τρομοκρατούν πολίτες, ενώ τοπικά μπλογκ δημοσιεύουν φωτογραφίες από την ανεξέλεγκτη δράση κουκουλοφόρων στην περιοχή. Επειδή οι διαχειριστές των μπλογκ έτυχαν σχετικής… περιποίησης από τους «επαγγελματίες οικολόγους», απευθυνόμαστε ξεκάθαρα στον υπουργό προστασίας του Πολίτη ρωτώντας τον εάν σκοπεύει τα «φτερά» της ασφάλειας να επεκταθούν και μέχρι τη Χαλκιδική, ή τα στοιχεία αυτά θα μείνουν ανεξέλεγκτα για να συνεχίσουν τη δράση τους.

Τέλος το χρήμα στη Σουηδία: Εμείς είμαστε οι έξυπνοι;

To Στίγμα: Υπάρχει ηλεκτρονικό "φακελάκι";
Η είδηση που μας έρχεται από τη Σουηδία, προσφέρεται για λίγο ψύχραιμη σκέψη καθότι τα δημοσιεύματα με συνωμοσιολογικές θεωρήσεις και οι απίστευτης οξύτητας και αγένειας επιθέσεις σε όποιον υποστηρίζει τη σταδιακή εισαγωγή άλλων μεθόδων για τη διενέργεια συναλλαγών με σκοπό τη θεραπεία πλήθους φαινομένων (π.χ. φοροδιαφυγή, καταβολή ΦΠΑ κ.λπ.) που συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να καταντήσουμε τη χώρα στο σημερινό της χάλι, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Η Σουηδία λοιπόν, σκέφτεται να καταργήσει ολοκληρωτικά την κυκλοφορία χρήματος, αφού έτσι κι αλλιώς μόνο το 3% των συναλλαγών γίνεται πλέον με μετρητά κι αυτές από ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας! Θα καταργηθούν μέχρι

Οι χαρτογιακάδες της Τρόικας και οι εκβιασμοί…

Το Στίγμα: υπάρχουν και  κόκκινες γραμές ...
Ένας από τους πιο έμπειρους δημοσιογράφους στην Ελλάδα ο οποίος έχει δώσει τις «εξετάσεις» του, εξαπολύει στο άρθρο του στο «ΒΗΜΑ» μύδρους εναντίον της Τρόικας με μια επιχειρηματολογία που αξίζει τον κόπο να διαβαστεί στο σύνολό της. Ο Αντώνης Καρακούσης, ουσιαστικά καλεί την κυβέρνηση η οποία έχει προχωρήσει πολύ από τον δύσβατο δρόμο των περικοπών (στις μεταρρυθμίσεις συνήθως κολλάμε και όχι πάντα με αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη…) να αντιδράσει σε όσα ζητούνται, αφού από ένα σημείο και πέρα αποτελούν πρόκληση στην απλή, καθημερινή, κοινή λογική.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ

Προειδοποίηση του υπουργείου Υγείας κατά των φαρμακοποιών που δεν πωλούν με πίστωση

To Στίγμα: Άλλο ένα μονοπωλιακό κάστρο πέφτει;
Με άνοιγμα της αγοράς φαρμάκων και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων ακόμα και από σούπερ μάρκετ, απειλεί το υπουργείο Υγείας, απαντώντας στη σκληρή στάση των φαρμακοποιών που συνεχίζουν να μη χορηγούν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος πληρωμής των φαρμακοποιών, υπό την προϋπόθεση της άμεσης λήξης των κινητοποιήσεων, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος στην εναρκτήρια ομιλία του στο 11ο Συνέδριο Healthworld 2012 του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε έτοιμος να λάβει αποφάσεις «στην κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης της αγοράς διάθεσης

Quiz: Μαντέψτε τη θέση των ελληνικών ΑΕΙ στη λίστα με τα 700 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο –

To Στίγμα:  Ζήτω η δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ παιδεία ...
Τη λίστα με τα 700 καλύτερα πανεπιστήμια για το 2012 ανακοίνωσε ο οργανισμός αξιολόγησης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων QS World University Rankings. Στη λίστα πρώτο έρχεται το αμερικανικό MIT –το οποίο πήρε  την πρώτη θέση από το βρετανικό Cambridge το οποίο σε σχέση με το 2011 υποχώρησε στην δεύτερη θέση με το Harvard να φιγουράρει στην τρίτη.
Στο εύλογο ερώτημα τι θέση καταλαμβάνουν τα ελληνικά ΑΕΙ μπορέσαμε και μετά βίας να εντοπίσουμε ..

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Το’ πιασε το νόημα» ο Τατούλης στην Πελοπόννησο

Το Στίγμα: Ενώ στη Χαλκιδικη τις πετροβολούμε (τις επενδύσεις).
Όλοι μιλούν για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά αποδεικνύονται ανίκανοι να τις προσελκύσουν. Την ίδια στιγμή, ο πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο δείχνει πρωτοφανή κινητικότητα και κατορθώνει να προχωράει σε ενέργειες ασυνήθιστες για τα ελληνικά δεδομένα, αποδεικνύοντας πόσα πράγματα μπορεί να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση εάν οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν το μυαλό τους στο πως να βολέψουν «τα δικά μας παιδιά» και δεν είναι οι ίδιοι παρασιτικά στοιχεία της κοινωνίας που ξέρουν μόνο να ζητούν και όχι να δημιουργούν…
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου λοιπόν, ο γνωστός πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Τατούλης, προχώρησε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με αμερικανική εταιρία για τη διαχείριση της λυματολάσπης και των αποβλήτων των ελαιουργείων, με σκοπό την παραγωγή καυσίμου!

Καλή σχολική χρονιά.

Τόμας Φρίντμαν: «Για να πετύχει κάποιος στη ζωή του πρέπει να μη σταματά να μαθαίνει»
Το Στίγμα:  Ανθρώπινο δυναμικό, η καλύτερη επένδυση.
Το περιοδικό Wired έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι τα δημόσια σχολεία της Εσθονίας καθιερώνουν ένα πρόγραμμα για να διδάσκονται τα παιδιά από νωρίς πώς να κάνουν προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το μάθημα αυτό καθιερώθηκε επειδή οι εταιρείες της χώρας δυσκολεύονται να προσλάβουν προγραμματιστές. Και η θέση αυτή έχει μεγάλη σημασία λόγω της επιτυχίας του Skype, το οποίο αναπτύχθηκε στην Εσθονία το 2003.
Οι ειδήσεις από την Εσθονία έκαναν την Guardian του Λονδίνου να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της το εξής ερώτημα προς τους αναγνώστες: «Αν οι μαθητές 7 ως 16 ετών στην Εσθονία μαθαίνουν τα συστήματα κωδικοποίησης

Τι απαντούν γνωστοί τραγουδιστές μετά τις αποκαλύψεις για τα εισοδήματά τους

«Η περιβόητη "λίστα" προφανώς και αφορά δηλώσεις ατομικών εισοδημάτων και όχι εταιριών οι οποίες φορολογούνται ξεχωριστά. Και ο νόμος είναι νόμος... ».
Το Στίγμα:  Γκάφα ή σκόπιμος αποπροσανατολισμός;
Αντιδρώντας σε δημοσίευμα για τα εισοδήματα που δήλωναν προ κρίσης γνωστά ονόματα της πίστας, αρκετοί καλλιτέχνες που είδαν το όνομά τους στη λίστα -Βίσση, Ρουβάς, Γαλάνη, Μαζωνάκης και άλλοι- έσπευσαν να εκδώσουν ανακοινώσεις. Η πρώτη απάντηση ήρθε μέσω Twitter από τον Γιάννη Κότσιρα, ο οποίος φέρεται να δήλωσε το ποσό των 24.281 ευρώ το 2008, ενώ για το 2009 δεν υπάρχει καμία εγγραφή. «Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω, αλλά το δημοσίευμα δεν είναι ακριβές» έγγραψε ο τραγουδιστής.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΝΤ-Αργεντινή, η άλλη .... αλήθεια. (όχι του ΣΥΡΙΖΑ)

Το Στίγμα: Το όραμα του Τσίπρα για την νέα Ελλάδα;
- Ό,τι συνέβη στην Αργεντινή δεν συνέβη εκουσίως. Δεν ήταν επιλογή κάποιας πολιτικής δύναμης η επιλογή της χρεοκοπίας. Ό,τι συνέβη, συνέβη επειδή το ΔΝΤ, με εγκληματικό κυνισμό, αποφάσισε να βγάλει την Αργεντινή από την πρίζα. Τον Δεκέμβριο του 2001, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την αποστολή του από το Μπουένος Άυρες και δεν θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση του προγράμματος, μέχρι να ληφθούν επιπλέον μέτρα λιτότητας. Πέρασαν λίγες ώρες πριν οι πολίτες χυμήξουν στις τράπεζες, λίγες μέρες, πριν η χώρα κυλήσει στην άβυσσο.
- Η Αργεντινή δεν πέρασε απλώς «μια μεγάλη δυσκολία». Έζησε έναν εφιάλτη, που κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα ευχόταν να ζήσει. Με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών (μείωση εθνικού εισοδήματος, αύξηση ανεργίας) η Ελλάδα σήμερα δεν απέχει πολύ από την Αργεντινή του 2002. Κάποιοι στατιστικοί δείκτες, μάλιστα, είναι για εμάς χειρότεροι. Αλλά οι αριθμοί δεν περιγράφουν την αλήθεια μιας χώρας, όπου τον Οκτώβριο του 2002, ένα χρόνο μετά,

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Στο πλευρό της Χρυσής Αυγής τα Συνδικάτα Μικροπωλητών !!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Στίγμα: Η ελληνική οικογένεια .. απουσία κράτους !!
Η ανάλγητη συγκυβέρνηση και το Κράτος της ατιμωρησίας, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  για όλους εμάς τους υγιώς σκεπτόμενους μικροεμποράκους, βρίσκει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!
Παρά τις συνεχείς(επί σειρά ετών) εκκλήσεις μας για πάταξη του παρεμπορίου, οι εγκάθετοι καρεκλοκέντητοι, σιωπούσαν ΩΘΩΝΤΑΣ στο θάνατο τους έλληνες βιοπαλαιστές μικροπωλητές δείχνοντας ΑΝΕΧΕΙΑ σε όλους αυτούς που με ένα σεντόνι καταπατούσαν όλους τους δρόμους της χώρας, ασκώντας παρεμπόριο με οφέλη δεκάδων δις ευρώ ετησίως.
Οι αυθόρμητες  << κινήσεις ΜΑΤ>> μελών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες Εμποροπανηγύρεις ανά την Επικράτεια μας βρίσκουν  απολύτως σύμφωνους με την παρότρυνση !!! αυτή η δράση τους να επεκταθεί σε όλους τους υπαίθριους χώρους της χώρας(σχετικό έγγραφο θα σταλεί από το Φορέα μας προς τη Γραμματεία της Χρυσής Αυγής) Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και τον συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αρ.πρωτ. εξερχ. 121/09-08-2012

Καταγγελία Ρακιντζή για τις πειθαρχικές ποινές σε καθηγητές που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία

Το Στίγμα: Προσοχή !! το κράτος κοιμάται ...
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος  Ρακιντζής, μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" κατήγγειλε για άλλη μια φορά τη στάση των πειθαρχικών συμβουλίων, που επιβάλλουν ποινές-χάδι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, ειδικά όταν μιλάμε για σχολεία.Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτή τη στιγμή διδάσκουν σε σχολεία, 8 εκπαιδευτικοί, που έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, είτε εμπλεκόμενοι σε κακοποίηση και παιδική πορνογραφία, είτε για άλλα παραπτώματα.Η εφημερίδα παραθέτει τον κατάλογο της ντροπής με τις ποινές. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι εξής:

ΣΔΟΕ: Θα τους αφήσουν να τσακίσουν πολιτικούς απατεώνες;

Το Στίγμα: έφτασε η ώρα των "υπερ άνω όλων".
Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», τριάντα πολιτικά πρόσωπα, κυρίως πρώην και νυν βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργοί βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα.
Οι έρευνες του ΣΔΟΕ επικεντρώνονται στο να διαπιστωθεί αν τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων καλύπτουν την αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν. Βρίσκονται μάλιστα, σε προχωρημένο στάδιο, καθώς ήδη διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα την τελευταία δεκαετία.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ: Το θέμα με τη θητεία συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα

 "..αντί να κάνει διακοπές, πήγε στρατό."
Το Στίγμα:  η στρατιωτική θητεία είναι για .. άλλους.
Το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα έβαλε στο στόχαστρο η Χρυσή Αυγή, με τον βουλευτή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, να καταθέτει ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπου αναφερόταν «ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας».
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι έχει δηλώσει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και επιπλέον «… υπηρετεί την πατρίδα στο πολιτικό γραφείο του αρχηγού του και μάλιστα ήταν αυτός που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να τακτοποιήσει τα της επίσκεψης Τσίπρα στην ΔΕΘ και μετά εθεάθη στη Βουλή!…». Ο βουλευτής στην ερώτηση ζητούσε να επιβληθούν οι δέουσες ποινές.

Ισχυρό συμβολικό χτύπημα Στουρνάρα στη φοροδιαφυγή

Το Στίγμα: Όταν το κράτος σοβαρεύεται ..
«Σπίτι χωρίς Γιάννη…»! Mε προσωπική εντολή του «τσάρου» της οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί, μετοχές και ακίνητα 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής!Πρόκειται για μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η οποία περνάει το μήνυμα για πρώτη ίσως φορά ότι τα πράγματα έχουν σοβαρέψει και κάθε «κατεργάρης» θα πάει στον «πάγκο» του, εφόσον το κράτος αποφάσισε να λειτουργήσει δίνοντας αξία στη σημασία του ονόματος (κράτος = ισχύς).
Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων του ΣΔΟΕ που αποδεικνύεται ισχυρότατο και αποτελεσματικότατο, προϊόν μάλλον της πολιτικής στήριξης που απολαμβάνει… Η μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε αφορά εικονικά τιμολόγια είτε μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Άδικο το «άδειασμα» Τσίπρα από τον πρόεδρο της ΕΕ;

Το Στίγμα: Η Ευρώπη των 27 δεν είναι… 15μελές σχολείου
Απροθυμία να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε μέσω της εκπροσώπου του Κάρλα Βαλτόρτα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χερμαν Βαν Ρομπάι. Γίνεται έτσι ο δεύτερος κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που αρνείται να συναντήσει τον Τσίπρα.
Η άρνηση του Ρομπάι προκάλεσε δικαιολογημένο εκνευρισμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ατόπημα» και «προσβολή του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας», ενώ εκπρόσωπος Τύπου, Πάνος Σκουρλέτης, προανήγγειλε σκληρή τοποθέτηση μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Υδρογονάνθρακες: "Εντός του 2012 οι πρώτες έρευνες"

Το Στίγμα: ..ύποπτες καθυστερήσεις στην έναρξη ερευνών

Σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι ενυτπώσεις από τις ανεξήγητες έως και ύποπτες καθυστερήσεις στην έναρξη ερευνών στα πιθανά ενεργειακά πεδία του Ιονίου και της θαλάσσιας περιοχής νότια της Κρήτης (η πιθανότητα ύπαρξης κοιτασμάτων ξεπερνά το 90%) από την κυβέρνηση διαρρέουν ότι "Οι έρευνες θα ξεκινήσουν οπωσδήποτε εντός του έτους". Ο αρμόδιος υπουργός Λιβεριάτος θα ενημερώσει την αρμόδια  Διακομματική Επιτροπή της Βουλής στον τομέα ενέργειας και φυσικών πόρων, για τα αποτελέσματα των προσφορών των ξένων εταιρειών για τις έρευνες που θα κάνουν στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και γίνεται μεγάλη προσπάθεια οι "αόρατες" - πλην πανίσχυρες - δυνάμεις που καθυστερούν την έναρξη των ερευνών να υποστούν μια στρατηγική ήττα.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πρεμιέρα... αξιωματικής διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο η πρόβα τζενεράλε για το κινηματικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες
Το Στίγμα:  Οι μπαχαλάκηδες με τις ντουντούκες !!
Πρόβα τζενεράλε ενόψει των μεγάλων κινητοποιήσεων που θα γίνουν στην Αθήνα για τα νέα μέτρα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου τον τόνο θα δώσει ο πρόεδρος του κόμματος ο οποίος το Σάββατο θα βρεθεί στο πλευρό των διαδηλωτών.Η Κουμουνδούρου επενδύει πολλά το επόμενο δεκαπενθήμερο στη ΔΕΘ καθώς, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, αποτελεί αφετηρία της σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, η οποία και θα κορυφωθεί τις ημέρες ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή, ενώ δίνει την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να παρουσιάσει τις θέσεις του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόσο το κινηματικό σκέλος, όπως ονομάζουν στην Κουμουνδούρου τη στήριξη στις διαδηλώσεις και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των ομάδων που θίγονται από τα μέτρα, όσο και το πολιτικό είναι εξίσου σημαντικά στην ατζέντα του κόμματος, που εργάζεται πυρετωδώς και για τα δύο.

Αλλάζουν η «Αλλαγή» και ο ήλιος

Με νέα διακήρυξη επτά σημείων και ανανεωμένο σύμβολο ο Βενιζέλος εγκαινιάζει σήμερα το νέο ΠΑΣΟΚ
Το Στίγμα: Αλλαγές ουσίας ή βιτρίνας;
Τους επτά άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στους οποίους στηρίζεται και η πολιτική του πρόταση για έξοδο από την κρίση, παρουσιάζει απόψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην εκδήλωση για την 38η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος. Η φετινή επέτειος αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία καθώς συμπίπτει με τη διαδικασία ανασύστασης του κόμματος όπως και με την προσπάθεια της νέας ηγεσίας να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τον χώρο.Οι επτά κεντρικοί άξονες της στρατηγικής του νέου ΠΑΣΟΚ παραπέμπουν και στις επτά ακτίνες του νέου τροποποιημένου συμβόλου του Κινήματος, του γνώριμου ήλιου που αποκτά και πάλι όπως το '74 επτά ακτίνες, αντί των εννέα που διαθέτει σήμερα.