Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πάγκαλος: Πολιτικώς αστοιχείωτος και δημαγωγός ο Τσίπρας

Το Στίγμα: Τα χαστούκια .. του Πάγκαλου.

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με συνέντευξή του στον Alpha o Θόρωρος Πάγκαλος που επιπλέον, έθεσε εμμέσως θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε καραγκιοζιλίκια τα όσα ψήφισε ο ελληνικός λαός και υπαραμύνθηκε της φράσης του «μαζί τα φάγαμε».

Για τον Αλέξη Τσίπρα: «Είναι ένα πρόσωπο εντελώς αστοιχείωτο από άποψη πολιτική και γενικότερη μόρφωση, στερείται γενικότερης μορφώσεως είναι προφανές αυτό, κάνει τεράστια και κολοσσιαία λάθη στα ελληνικά του, είναι

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ευ.Βενιζέλος:«Συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε με Ν.Δ.»

Για την ανασύσταση του ΠαΣοΚ συνεδριάζει η Κ.Ο.
Το Στίγμα: Συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε ..
Συνεδριάζει από το πρωί της Τετάρτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.
O πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προχώρησε σε απολογισμό των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.
Κατά τον κ. Βενιζέλο το μήνυμα των εκλογών ήταν υπέρ του ευρώ, της αναθεώρησης του μνημονίου και της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων.
Επισήμανε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρξε ακραία τεχνητή πόλωση, η οποία τροφοδοτήθηκε από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και πίεση από τον εκλογικό νόμο και ιδίως από το μπόνους των 50 εδρών.

Β. Κορέα: 14χρονη πνίγηκε για να μην βραχούν δυο πορτραίτα των Κιμ

«Μπράβο στο σύστημα που εκπαιδεύει τέτοια παιδιά», ανέφερε ο Τύπος

Το Στίγμα: Φαντάσματα του παρελθόντος.
 Οι αρχές της Βορείου Κορέας παρασημοφόρησαν μετά θάνατο μια 14χρονη μαθήτρια που πνίγηκε στην προσπάθειά της να διασώσει τα πορτρέτα των δύο πρώην ηγετών της χώρας, του παππού και του πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Η Χαν Χιον-Γκιονγκ τιμήθηκε με το παράσημο Τιμής της «Νεολαίας Κιμ Γιονγκ-Ιλ» και το σχολείο της θα φέρει πλέον το όνομά της, ανέφερε η κυβερνητική εφημερίδα Ροντόνγκ Σίνμουν. Οι γονείς της, ένας καθηγητής και άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της οργάνωσης νεολαίας στην οποία ανήκε, θα βραβευτούν επίσης.

Δέκα προτάσεις των εμπόρων για τη μείωση της φορολογίας

Η νέα κυβέρνηση οφείλει να δείξει αξιοπιστία, αναφέρει η ΕΣΕΕ

Το Στίγμα: Οι παραγωγικές τάξεις προτείνουν.
Την άμεση προώθηση μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης, με προτεραιότητα στους μικρομεσαίους ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η νέα Κυβέρνηση οφείλει στη Σύνοδο Κορυφής να δείξει ότι είναι αξιόπιστη, να πείσει ότι η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε αυτό το χρόνο για να εφαρμόσει το εθνικό σχέδιο δράσης και να πετύχει μια ανακωχή των διαδικασιών αυστηρών ελέγχων της Τρόικας για την αποταμίευση των εκκρεμών ποσών και των προγραμματισμένων δόσεων. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 280.000 εμπορικά καταστήματα και απασχολούν 693.000 αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς εργαζόμενους,

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εναυσμα για την ανασύσταση του ΠαΣοΚ στη συνεδρίαση της ΚΟ την Τετάρτη

Οι σχέσεις του Ε. Βενιζέλου με κορυφαία στελέχη δοκιμάζονται

Το Στίγμα: Νέα αρχή.
Αν κάποιος έγραφε το σύγχρονο μυθιστότημα του ΠαΣοΚ το τρέχον κεφάλαιο θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «ανεμοδαρμένα ύψη». Οι σχέσεις του κ. Ευ. Βενιζέλου με τα κορυφαία στελέχη δοκιμάζονται με αφορμή τη συμμετοχή του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση αλλά και τις επιλογές των προσώπων που συμμετέχουν σε αυτή. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι ο κ. Α. Λοβέρδος αρνήθηκε να αναλάβει θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου παρότι του προτάθηκε από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, καθώς όπως του εξήγησε από την Κυριακή των εκλογών διαφωνεί με την πολιτική στρατηγική που ακολουθεί το κόμμα.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση δέχτηκε με το καλημέρα το πρώτο πλήγμα εξαιτίας της παραίτησης του κ. Β. Ράπανου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Βενιζέλος, τη Δευτέρα το απόγευμα ανέμενε την πρόταση του κ. Αντ. Σαμαρά αλλά όπως έλεγε σε συνεργάτες του, η άποψη του είναι ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί πρέπει να έχει επαρκή γνώση του αντικειμένου, ικανότητα διαπραγμάτευσης και αποδοχή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών

To Στίγμα:  Καλώς ήρθες στην ηλεκτρική καρέκλα !!
Ο Γιάννης Στουρνάρας αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας τα δύσκολα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας».

70.794 ευρώ είχε εισπράξει τα τελευταία χρόνια από τον ΟΓΑ “μαϊμού” τυφλός

To Στίγμα: Ε ρε μνημόνιο που μας χρειάζεται!
Στο εισαγγελέα οδηγήθηκε 56χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, τα τελευταία οκτώ χρόνια έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως τυφλός από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στον ΟΓΑ ανέρχεται στις 70.794 ευρώ.
Ο 56χρονος συνελήφθη χθες το πρωί στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι αστυνομικοί της Κοζάνης μηνύουν τη Λιάνα Κανέλλη

Για το «φασιστοτσόγλανοι» που απηύθυνε για ορισμένους από αυτούς

Το Στίγμα: Μετά την σφαλιάρα.. μήνυση;
Μήνυση για εξύβριση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη κατέθεσε τη Δευτέρα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης έπειτα από ομόφωνη απόφαση που έλαβε προ ημερών το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.
Όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, αφορμή στάθηκε δήλωση της κ. Κανέλλη σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, όπου αποκαλεί «φασιστοτσόγλανους» ορισμένους αστυνομικούς. Η δήλωση αυτή έγινε λίγες μέρες μετά το γνωστό επεισόδιο που είχε η βουλευτίνα σε πρωινή

Καταδίκες και από το εφετείο για την κατάχρηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ποινές από 10 έως 31 έτη σε πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, διοικητικούς και ιδιώτες

Το Στίγμα: Περιμένοντας τους ... πολιτικούς!
Το δρόμο της φυλακής έδειξε με την καταδικαστική απόφασή του το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και για τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998. Η υπόθεση αφορά τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς οι κατηγορουμένοι φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δραχμών. Μετά από 18 μήνες διαδικασίας το δευτεροβάθμιο Εφετείο καταδίκασε, όπως και το πρωτόδικο, τους εννέα κατηγορούμενους, πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπαλλήλους του λογιστηρίου και διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος, καθώς και δύο ιδιώτες, σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη.

Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο

Η τρόικα καρφώνει τέσσερις υπουργούς για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων από το «παράθυρο»
 
Το Στίγμα: Ε ρε JUMBO που μας χρειάζεται !!
Στον «ποταμό» των πρόωρων συνταξιοδότησεων που οδηγήθηκαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (ενόψει των οριζοντίων περικοπών σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις και εφάπαξ) και στις περίπου 70.000 προσλήψεις που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια για να καλυφθούν κενά και «πολιτικές υποχρεώσεις» χάθηκε κάθε πιθανότητα επιτυχίας του μνημονίου.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα με έκθεσή της για την εξέλιξη του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι σε τέσσερις τομείς - ΟΤΑ, Υγεία, Αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού - το προσωπικό αντί να μειωθεί αυξήθηκε. Η τρόικα εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων που έρχονται με τη νέα κυβέρνηση «καρφώνει» τους παλαιούς συνομιλητές της υποστηρίζοντας ότι «ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μειώθηκαν οι Έλληνες… ανησυχεί κανείς;

Το Στίγμα: Έλληνες,  είδος προς εξαφάνιση!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).
Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό (χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Ρομπάι: Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού σε όλα τα κράτη-μέλη

Ο πρόεδρος της ΕΕ προτείνει να συνδεθεί η συνταξιοδότηση με το προσδόκιμο ζωής στη Welt am Sonntag

Το Στίγμα:  Ευρωπαϊκη πειθαρχία.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ πρότεινε όλα τα κράτη-μέλη της να δεσμευθούν στην μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών τους συστημάτων, συνδέοντας την συνταξιοδότηση με το προσδόκιμο ζωής, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
«Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ένωση στο σύνολό της, ώστε. . . να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής», ανέφερε ο Βαν Ρόμπαϊ.
«Μπορούν να δεσμευτούν και οι 27 χώρες-μέλη να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο τρόπο, με έναν καθορισμένο στόχο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αποφασιστικής σημασίας «να μην γίνουν απλώς συστάσεις, διότι μετά καθεμιά χώρα θα κάνει ό,τι θέλει», αλλά η μεταρρύθμιση «να γίνει με δεσμευτικό τρόπο».

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Μέτρα για την ανεργία και την ενίσχυση της ρευστότητας

Το Στίγμα: Ανάπτυξη, για να δούμε!
Πακέτο πέντε μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. «Εθνική ανάγκη» χαρακτήρισε τη λήψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δεσμευόμενος ότι δεν θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Από το υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε η παράδοση και παραλαβή των υπουργικών χαρτοφυλακίων, μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Kόντρα Ν.Δένδια-Χρυσής Αυγής για την εγκληματικότητα

Το Στίγμα: ουδέν σχόλιο.

«Μήνυμα» προς την Χρυσή Αυγή, να μην επιχειρήσει να υποκαταστήσει την αστυνομία, στο κέντρο της Αθήνας, έστειλε με το «καλημέρα» ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας  
«Θέλω να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση οτι η υποκατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας δεν προβλέπεται ούτε από το δικαιϊκό ούτε από το αξιακό μας Δίκαιο. Γνωρίζετε ότι δεχόμαστε την ύψιστη πρόκληση της αμφισβήτησης από τη μια ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος και την απόπειρα υποκατάστασης από την αντίπερα ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος.
Οι γυναίκες και οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας της Ελληνικής Δημοκρατίας θα σταθούν συνταγματικοί φρουροί όχι μόνο της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη αλλά και της ουσίας του πολιτεύματος» δήλωσε συγκεκριμένα ο νέος υπουργός Προ.Πο με την ανάληψη των καθηκόντων του.
 

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται από τα μετόπισθεν

Το Στίγμα: Πολύ προσεκτικές και ασφαλείς κινήσεις !!
Ανεπαίσθητο είναι το άρωμα ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, καθώς τελικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος έβαλε στο νέο σχήμα μόλις δύο υπουργούς και τρεις υφυπουργούς - όλοι τεχνοκράτες - και μάλιστα εκτός της λίστας των λεγόμενων φαβορί. Οι επιλογές Βενιζέλου προκάλεσαν έκπληξη καθώς ο πρόεδρος του κόμματος, ορίζοντας αμιγώς μη πολιτικά πρόσωπα, έδειξε ότι τελικώς επιθυμούσε και επεδίωξε την όσο το δυνατόν μικρότερη και πλέον «ανώδυνη» ανάμειξη του Κινήματος στην κυβέρνηση συνεργασίας.


Το παρασκήνιο της νέας κυβέρνησης

Οι εκπλήξεις, οι διαβουλεύσεις, οι αρνήσεις, οι εμπλοκές...

Το Στίγμα: Τέλος καλό όλα καλά.
Το βαθύ γαλάζιο είναι το έντονο στοιχείο της νέας κυβέρνησης, με τη Ν. Δ. να έχει την κυριαρχία, αφού 29 από τα 39 μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου είναι στελέχη της Ν. Δ., αλλά και το γεγονός ότι οι «γαλάζιοι» υπουργοί, με εξαίρεση τον υπουργό Οικονομικών κ. Β. Ράπανο, αναλαμβάνουν όλα τα καυτά χαρτοφυλάκια της καθημερινότητας.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του κυβερνητικού σχήματος, υπό την καθοδήγηση του νέου Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, είναι ότι είναι πιο πολιτικό και λιγότερο τεχνοκρατικό και ως εκ τούτου μένει να αποδειχθεί πόσο αποτελεσματικό θα είναι.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η διακήρυξη της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης

«Η νέα κυβέρνηση δεν θα αποτελείται από "φέουδα" κομματικών επιρροών και θα λειτουργεί ενιαία»

Το Στίγμα: Κυβέρνηση τετραετίας!!
Η διακήρυξη της κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας, του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ που επεξεργάστηκε η εξαμελής επιτροπή των τριών κομμάτων πάνω στην οποία θα στηριχθεί είναι:
«
Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που δημιουργείται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Το Στίγμα: Άντε καλορίζικος.
Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Βολουδάκης Μανούσος
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτές υπουργοί: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός με αρμοδιότητα τις δαπάνες: Γιώργος Μαυραγάνης

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πέρασε η πρόταση Βενιζέλου, με τεχνοκράτες το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση

Το Στίγμα: Βενιζέλος - Βαρόνοι   1 - 0
Με τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, αλλά όχι με βουλευτές, θα μετάσχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας, όπως αποφασίστηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Τετάρτη. Η απόφαση που ελήφθη αποτελεί την εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού πολλά στελέχη του κόμματος, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, αντέδρασαν ανοιχτά.
Πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ αναφέρουν ότι με την εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου διαφώνησαν επίσης οι Μιχ.Χρυσοχοΐδης, Γ.Παπανδρέου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Απ.Κακλαμάνης και άλλοι.

Η συγκυβέρνηση έχασε μια ημέρα

Οι εσωκομματικές διεργασίες επισκίασαν τις διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Και πήγαν πίσω τις διαδικασίες που είχαν προγραμματισθεί
Το Στίγμα:  Γίνεται τίποτα στην ώρα του στην Ελλάδα;
 Ηταν μια ημέρα όπου οι εσωκομματικές διεργασίες επισκίασαν τις διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Και καθυστέρησαν τις διαδικασίες που είχαν προγραμματισθεί. Αρχής γενομένης από τη συνάντηση Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη που ήταν να γίνει στις 8 το βράδυ στη Συγγρού. Επισήμως δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Στη ΝΔ όμως τη θεωρούσαν δεδομένη χθες το μεσημέρι. Γιατί δεν έγινε; Ημιεπισήμως διότι άργησε να ξεκινήσει αλλά και να τελειώσει η συνάντηση των κομματικών επιτελείων.

Φορολογικός οδηγός: Τα δικαιολογητικά για τις φοροαπαλλαγές

Κατασχέσεις σε οφειλέτες του Δημοσίου
Το Στίγμα: Προσοχή, τα λάθη πληρώνονται.
Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει αρχίσει καθώς σε λιγότερο από  ένα  μήνα θα πρέπει περίπου 8,5 εκατ. φορολογούμενοι να έχουν ολοκληρώσει τη βασικότερη υποχρέωσή τους προς την εφορία. Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην έκδοση ενός οδηγού με τα συνηθέστερα ερωτήματα των πολιτών και των αντίστοιχων απαντήσεων.
Ειδική αναφορά γίνεται στις φοροαπαλλαγές και στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν κατά περίπτωση οι φορολογούμενοι ώστε να απολαύσουν την μικρή πλέον έκπτωση φόρου λόγω τόκων στεγαστικών δανείων Α΄κατοικίας, ιατρικών δαπανών, ενοίκιο Α΄κατοικίας, ασφαλίστρων ζωής, δωρεών, διδάκτρων κτλ. Πλέον οι παραπάνω δαπάνες εκπίπτουν από το φόρο εισοδήματος κατά 10% αντί για 20% που ήταν πέρυσι.

Ο νέος πολιτικός χάρτης της Ελλάδας

Η εθνικιστική δεξιά, η Νέα Δημοκρατία, το θνήσκον ΠαΣοΚ, το «μαγαζάκι» της ΔΗΜΑΡ, ο ανερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ και το ορφανό κέντρο
 
Το Στίγμα:  Η μεταπολίτευση πέθανε ζήτω ... τι;
Οι διαδοχικές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου αναδιαμόρφωσαν τον πολιτικό χάρτη της χώρας και μετέβαλαν δραματικά τους πολιτικούς συσχετισμούς.
Τα μεταπολιτευτικά στερεότυπα που γνωρίζαμε κατέρρευσαν, κόμματα εξαφανίσθηκαν ή τείνουν προς εξαφάνιση και άλλα ανεδείχθησαν, αποκτώντας ηγεμονικές θέσεις και προοπτικές.
Στα δεξιά του πολιτικού χάρτη δύο εθνικιστικά σχήματα, το πρώτο,σκοτεινό, επί χρόνια περιθωριακό και στηριγμένο σε ξενικά πρότυπα και το δεύτερο νεότευκτο,δημιούργημα της τρέχουσας κρίσης, ήλθαν και εγκαταστάθηκαν για τα καλά στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Θα μετέχουμε με τον πιο ωφέλιμο τρόπο στην κυβέρνηση

Το πρωί της Τετάρτης η σύγκληση της Κ.Ο. για τα πρόσωπα

Το Στίγμα: Προχωρά με ή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠαΣοκ θα στηρίξει ελικρινά την κυβέρνηση και θα συμμετάσχει με τον πιο ωφέλιμο τρόπο δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη με κορυφαία στελέχη του κόμματος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκτίμησε ότι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης θα έχει υπάρξει κυβερνητικός σχηματισμός με τη στήριξη Ν.Δ., ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές άλλων, δεν θα είναι αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» είπε. Για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση, υπογράμμισε.

Φ. Κουβέλης: Ναι στη συμμετοχή στην κυβέρνηση χωρίς κομματικά στελέχη

Η εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ προς την ΚΕ του κόμματος


Το Στίγμα: Ένας αριστερός που δεν φοβάται να κυβερνήσει.
Με εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη ξεκίνησε, μετά τις 8 το απόγευμα της Τρίτης (19.6.2012) η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με θέμα τις εξελίξεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης και τη στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση του κ. Κουβέλη στην Κεντρική Επιτροπή είναι «ναι» στην κυβέρνηση, με βάση πάντα προγραμματική συμφωνία, χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ ή συνεργαζόμενων βουλευτών της αλλά με συμβολή στην επιλογή φερέγγυων προσώπων, κοινής αποδοχής.

Δείτε 6 τρόπους με τους οποίους το internet καταστρέφει τη ζωή μας.

Το Στίγμα: Παν μέτρον ...
Το Internet είναι εδώ και έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας...
Το χρησιμοποιούμε συνεχώς περισσότερο και μας βοηθάει σε πολλά πράγματα, όπως: να κάνουμε μια εργασία, να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας, να βρούμε τον έρωτα και πολλά άλλά. Όμως το internet σε αλλάζει σαν άνθρωπο. Δείτε 6 τρόπους με τους οποίους το internet καταστρέφει τη ζωή μας.

Linux: εναλλακτική πρόταση στα Windows.

Τί είναι το Linux;

To Στίγμα: Δοκιμάστε το.

Το Linux είναι ένα ελεύθερο τύπου-Unix λειτουργικό σύστημα που αρχικά δημιουργήθηκε από τον Linus Torvalds και στη συνέχεια αναπτύχθηκε με τη βοήθεια προγραμματιστών από όλον τον κόσμο. To Linux είναι μιά ανεξάρτητη POSIX υλοποίηση και στα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνει πραγματικό multitasking, πραγματικό πολυχρηστικό περιβάλλον, virtual memory, shared libraries, demand loading, TCP/IP networking και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που δικαιολογούν τον τίτλο "τύπου-Unix". Είναι κατασκευασμένο υπό την GPL άδεια, δηλαδή ο πηγαίος κώδικάς του είναι διαθέσιμος στον καθένα (opensource).

Δείτε το Surface, το πρώτο tablet της Microsoft

Μαζί με τα Windows 8 (πιθανότατα τον Οκτώβριο του 2012), σε ανταγωνιστική τιμή, θα κυκλοφορήσει το Surface, το πρώτο tablet που επινόησε, σχεδίασε, κατασκεύασε και θα διαθέσει εμπορικά η Microsoft. Η εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με το λειτουργικό σύστημα των PC, επιδεικνύει μια διαφορετική, μάλλον πολυτελή, πρόταση που δεν απαιτεί από τον χρήστη να επιλέξει μεταξύ tablet και notebook, δηλαδή ψυχαγωγίας και παραγωγικότητας.

Μεγάλες αλλαγές σε ΠΑΣΟΚ ,ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ…

Το Στίγμα:  Η πρόθεση υπάρχει, η εφαρμογή;
Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο κόμμα στις εκλογές οδηγεί στην επίσπευση διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με έμφαση στον χώρο της κεντροαριστεράς. Το μεγάλο στοίχημα και για τα δυο κόμματα είναι να επαναπατρίσουν μέρος της εκλογικής τους «πελατείας», προτού «χωνευθούν» από τον ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα το οποίο φαίνεται να έχει βάλει ως στόχο να αποκτήσει «καθεστωτικά χαρακτηριστικά» υπό την έννοια της καθιέρωσής του ως κόμματος εξουσίας.
Προς μια πιο «ψαγμένη» πορεία «ελεύθεροι βαρών»
Ξεκινώντας από το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει λάβει την απόφαση να αλλάξει τα πάντα, ακόμα και το όνομα

Στροφή στην... υπευθυνότητα

Μαχητική αλλά εποικοδομητική αντιπολίτευση υπόσχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ
Το Στίγμα: Αυτό και αν είναι είδηση ...
Μαχητική αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και, όπως διαβεβαίωσε χθες, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας, αυτή θα είναι και «υπεύθυνη».Εκτός από δυναμική αντιπολίτευση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την οργάνωση λαϊκών συνελεύσεων στις πλατείες, σε μια προσπάθεια «να διατηρήσει ζωηρή την επαφή με την κοινωνία», όπως κατά την προεκλογική περίοδο. Ωστόσο πολλοί στην ηγετική ομάδα του κόμματος ζητούν προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στον νέο του ρόλο - από κόμμα διαμαρτυρίας που αγωνιζόταν να πάρει το 3% των ψήφων και να μπει στη Βουλή, σε αξιωματική αντιπολίτευση με 27% στις τελευταίες εκλογές. Γι' αυτό ζητούν η μαχητική αντιπολίτευση να γίνεται πλέον και με εποικοδομητικό τρόπο.

Πρώτο τεστ Βρυξελλών σε 10 ημέρες

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται για τη Σύνοδο Κορυφής γνωρίζοντας ότι κάθε δήλωση ή παρέμβασή του θα μπει στο ευρωπαϊκό μικροσκόπιο
Το Στίγμα: Πρώτο κρας τεστ.
Για τον Αντώνη Σαμαρά η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών στις 28-29 Ιουνίου θα αποτελέσει κρας τεστ, τόσο για τον ίδιο όσο και για τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα παρουσιαστεί ενώπιον της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας. Τους περισσότερους αρχηγούς που θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι τούς γνωρίζει καλά από τις Συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το κλίμα που θα συναντήσει, προεξοφλούν στο επιτελείο του ότι θα είναι ιδιαίτερα θετικό. Πίσω όμως από τα πλατιά χαμόγελα, τα συγχαρητήρια και τις δηλώσεις στήριξης ή συμπαράστασης, επίσης προεξοφλούν ότι στο ευρωπαϊκό μικροσκόπιο θα μπει κάθε δήλωση, κάθε αναφορά και κάθε παρέμβαση που θα γίνει από την πλευρά του.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Προς σχηματισμό πολιτικο-τεχνοκρατικής κυβέρνησης

Τα κόμματα προ των ευθυνών τους - Ερωτηματικό η στάση του ΠαΣοΚ και η επιμονή για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Το Στίγμα: Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα ...
Τελικά οι ψηφοφόροι στοιχήθηκαν πίσω από την ασφαλέστερη γραμμή παραμονής μας στο ευρώ και απέφυγαν την ριψοκίνδυνη και ανασφαλή σε μεγάλο βαθμό αντιμνημονιακή γραμμή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.
Το σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.
Αντώνης Σαμαράς έχει τον πρώτο λόγο στον σχηματισμό κυβέρνησης και όπως όλα δείχνουν κατευθύνεται προς ένα πολιτικό - τεχνοκρατικό σχήμα, ικανό να χειρισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα την κρισιμότητα των περιστάσεων.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει επιλέξει ήδη και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο τον ρόλο της αντιπολίτευσης, το βάρος για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας πέφτει στην ΝΔ, το ΠαΣοΚ (κατά κύριο λόγο) και την ΔΗΜ.ΑΡ.

Προς Βερολίνο: Άλλο μεταρρυθμίσεις και άλλο πείνα, τώρα όλοι κρίνονται…

Το Στίγμα: Τώρα είναι η σειρά της ...
Με προφανή ανακούφιση φαίνεται να δέχεται ο διεθνής παράγοντας τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. Ωστόσο, από τα πρώτα δείγματα της ρητορικής που ακολουθεί ο διεθνής παράγοντας, η αισιοδοξία μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε τραγωδία…
Αυτό που δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει εταίροι και «εταίροι» της χώρας μας, είναι ότι οι ψήφοι που έλαβε η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απαραιτήτως δικές της, ούτε σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να απολεστούν πολύ εύκολα σε περίπτωση που η στήριξη δεν θα είναι αυτή που απαιτείται αυτή την ώρα και συνεχιστούν οι παράλογες απαιτήσεις, ιδίως αυτές που αφορούν τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της πείνας.

Νίκος Μιχαλολιάκος: «Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει»

Το Στίγμα: Φαινόμενο προς ανάλυση ....
«Όταν συγκεντρώσαμε στις 6 Μαΐου ποσοστό 6,9% είπαν ότι ήταν η οργή και ότι ο κόσμος δεν ξέρει. Σήμερα, με το νέο αποτέλεσμα όπου η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στις δυνάμεις της, καταλαβαίνουν ότι ήρθαμε για να μείνουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων».
Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.
Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι η Χρυσή Αυγή από έκτο κόμμα είναι τώρα πέμπτο και όπως τόνισε «παραλίγο τέταρτο».
«Ήρθαμε να αγωνιστούμε εναντία στην εγκληματικότητα, για τη λύση του μεγάλου εθνικού και κοινωνικού προβλήματος που αποτελούν οι λαθρομετανάστες. Εμείς θα παραμένουμε δυνατοί», πρόσθεσε

«Εστηναν» κυβέρνηση το δίωρο που νόμιζαν ότι ήταν πρώτοι

Το Στίγμα: Ακόμα δεν τον είδαμε ....
Το σενάριο της συγκυβέρνησης με τη Δημοκρατική Αριστερά τέθηκε επί τάπητος για περίπου ένα δίωρο στην Κουμουνδούρου, όσο υπήρχε έντονη η αίσθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Ενα σενάριο που «ευτυχώς κάηκε νωρίς», όπως παραδέχονταν στελέχη και από τις δύο πλευρές…
Σε αυτό το διάστημα εκφράστηκαν όλες οι πιθανές παράμετροι της συνεργασίας: από την απόλυτη συμφωνία μέχρι τα σημεία πιθανής διαφωνίας. Πολύ πριν καταλήξουν οι αριθμοί πάντως, είχε γίνει αντιληπτό ότι θα ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς το βασικό σημείο αντιπαράθεσης των κομμάτων, ο χειρισμός του Μνημονίου, θα ήταν και το μεγάλο αγκάθι.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα γιατί ...

ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ
Το Στίγμα:  ουδέν σχόλιο.
Ναι ρε. Το σκέφτηκα. Το σκέφτηκα καλά. Θα ψηφίσω τον Αλέξη Τσίπρα. Μαζί με τις συνιστώσες. Και τη συνισταμένη. Και τον κύκλο. Τους βαρέθηκα όλους. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας χαρίσει την ευημερία, την ευτυχία και την ευμάρεια που είχαμε και μας έκλεψαν. 
Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται το να γίνουμε τόσο καλός επίγειος παράδεισος που θα τον δει ο Θεός και από τη ντροπή του θα ρίξει λουκέτο στον επουράνιο. 
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί όταν το παλικάρι από την Παιανία υπερασπίστηκε το σπίτι του από τους κλέφτες που τοποθέτησαν ευγενικά το μαχαίρι στο λαιμό της μάνας του, έβγαλε ανακοίνωση που τον χαρακτήριζε ως δολοφόνο. 
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί μου αρέσει που ακούγονται πολλά, διαφορετικά και ενδιαφέροντα. Ο Λαφαζάνης σου λέει ότι θα κάψει το μνημόνιο και ο Παπαδημούλης ότι θα το επαναδιαπραγματευθεί. Είναι δυνατόν να πλήξεις ποτέ; 

Αντώνης Ρουπακιώτης: «Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουλίου»

«Εκτός αρμοδιοτήτων μου οι συλλογικές συμβάσεις και οι συντάξεις Αυγούστου»

Το Στίγμα: ... και τον Αύγουστο σταφύλι.
 «Η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου, σύμφωνα με όσα με πληροφόρησαν οι διοικήσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών, θα γίνει κανονικά» τόνισε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης.
Ο υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί για την ομαλή καταβολή των συντάξεων από τον Αύγουστο και μετά, διότι -όπως είπε- κάτι τέτοιο «είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του υπηρεσιακού υπουργού και της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Παπαρήγα: Εβαλαν έναν ήλιο κόκκινο και αντί ΠαΣοΚ γράφει ΣΥΡΙΖΑ

«Το Μνημόνιο πέτυχε το σκοπό του: απαξίωσε την Εργασία», τόνισε

Το Στίγμα: Παπαρήγας προφητείες;
(απόσπασμα)
Αμφισβήτησε ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει νόμο κατάργησης του Μνημονίου. «Ισως φέρει ένα νόμο που να τον ''βαφτίσει'' αντι-μνημόνιο», σημείωσε. Τόνισε ότι οι αλλαγές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δευτερεύουσας σημασία: «Δεν λέμε ότι είναι το ίδιο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» εξήγησε, «αλλά ότι κινούνται σε κοινή κατεύθυνση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει νέα σοσιαλδημοκρατία. Μπορεί να βάλει έναν κόκκινο ήλιο, σαν τον πράσινο του ΠαΣοΚ και από κάτω να γράφει ΣΥΡΙΖΑ». 

Άμεση ανάγκη για εθνικό σχέδιο με τους εφοπλιστές

Το Στίγμα: Θα μας σώσουν τα "Ξύλινα τείχη";
Δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg αναφέρεται στην κρίση στην Ελλάδα και το φορολογικό καθεστώς που ισχύει εδώ και χρόνια για τους εφοπλιστές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου οι Έλληνες πλοιοκτήτες, όχι μόνο έβγαλαν περισσότερα από 175 δισ. δολάρια αφορολόγητα μέσα σε 10 χρόνια, αλλά λένε ότι θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, εάν η νέα κυβέρνηση καταργήσει τη φορολογική απαλλαγή τους, διακινδυνεύοντας και περίπου 60.000 θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, οι εκτιμήσεις του Bloomberg κάνουν λόγο για 762 Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει ούτε 1 ευρώ ως φόρο για τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι νόμο που ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα από το 1967.
 

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Κατάργηση των ΜΑΤ, τέλος σε όπλα και χημικά στις διαδηλώσεις»

Την ανάθεση της εποπτείας των υπηρεσιών Δημόσιας Τάξης σε επιτροπή της Βουλής προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Στίγμα: Έχουμε ξεφύγει εντελώς !!!
Τη διάλυση των ΜΑΤ, την απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων, την απόσυρση των χημικών και την ανάθεση της εποπτείας των υπηρεσιών Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας σε διακομματική επιτροπή της Βουλής προτείνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

Βενιζέλος: Μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης σημαίνει αδιέξοδο

Το Στίγμα:  πόση ανάλυση θέλει το αυτονόητο!!!
Το δίλημμα είναι αδιέξοδο ή λύση υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ) σημειώνοντας «θα πάμε σε μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης ή στην προβλεπόμενη από τη σύμβαση αναθεώρηση της σύμβασης;»

Αποχώρηση στελέχους ΣΥΡΙΖΑ: Αν κυβερνήσουμε, άστα…

Το Στίγμα:  Η ώρα της αυτοκριτικής;
Επιστολή-βόμβα έστειλε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα καθώς -όπως γράφει- ακόμα και μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρας θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Το ρεπορτάζ το διαβάσαμε στην «i-efimerida»:
Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα. «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας».

Εκτός των ποσοστών, πρέπει να μας ενδιαφέρει η προοπτική της χώρας, είπε ο Ευ.Βενιζέλος

Το Στίγμα: "κυβέρνηση με εθνική γραμμή"
Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχε τη Δευτέρα στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει διοργανώνοντας μίνι Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 22 Ιουνίου στη Ρώμη.
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη τρέχουν και εκτός από τα ποσοστά μας πρέπει να μας ενδιαφέρει η προοπτική της χώρας, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να γίνει πολύ καλή προετοιμασία για την σύνοδο του Εurogroup στις 21 Ιουνίου».

Περιορισμό δικαιούχων του εφάπαξ προτείνει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

Εφάπαξ στο δημόσιο θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας

Το Στίγμα: Εφάπαξ, σίγουρα το έχετε ονειρευτεί!!
Σειρά μέτρων για τον περιορισμό των δικαιούχων του εφάπαξ, προτείνει με έγγραφό της προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη, η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Σύμφωνα με την πρόταση του Ταμείου, εφάπαξ στο δημόσιο θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας. Όσοι έχουν 12 έως 24 χρόνια υπηρεσίας να εισπράττουν έντοκα, το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβάλλει, ενώ όσοι έχουν 6 έως 12 χρόνια προϋπηρεσίας, να λαμβάνουν έντοκα το 70% των εισφορών τους. Τέλος για τους υπαλλήλους με προϋπηρεσία από 1 έως 6 έτη, να μην προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Θ. Πάγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει κυβέρνηση ούτε ως πρώτο κόμμα

«Φραστικές μπαρούφες», λέει ο ίδιος, η αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου
Το Στίγμα: Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;

Καυστικός για μια ακόμα φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΝΕΤ) ενόψει της κάλπης της Κυριακής.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και να έρθει πρώτο κόμμα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχουν υποψήφιοι κυβερνητικοί εταίροι.

«Το ΠαΣοΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και δεν μπορούν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ»
είπε, για το ΚΚΕ υπενθύμισε την κατηγορηματική άρνηση της Αλέκας Παπαρήγα, ενώ για τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καν κοινός τόπος.

Le Figaro: «Η Χρυσή Αυγή παράγει κοινωνικό έργο»


Το Στίγμα: Οι νέες Μητέρες Τερέζες !!!

Aίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία ρεπορτάζ της Ελληνίδας ανταποκρίτριας της εφημερίδας Le Figaro και του καναλιού France 24 στην Αθήνα, με το οποίο η δημοσιογράφος παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή ως μια οργάνωση που παράγει... κοινωνικό έργο.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση «C dans l'air» η Αλεξία Κεφαλά υποστήριξε ότι οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών «καθάρισαν  το κέντρο της Αθήνας και τόνισε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής παράγουν κοινωνικό έργο».