Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους


Αποφασισμένοι να βγουν νικητές από τον πολυήμερο αγώνα τους, οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Δηλώνουν πως δεν κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους και απαιτούν από την επιχείρηση εδώ και τώρα να τους πληρώσει όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλει. Σήμερα το Σωματείο των εργαζομένων θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας και ανάλογα με την εξέλιξη θα αποφασιστεί κλιμάκωση ή όχι του...
αγώνα τους.
Χτες, ο διευθυντής της επιχείρησης, που ήταν να δικαστεί στο αυτόφωρο για μη καταβολή δεδουλευμένων, ζήτησε και πήρε αναβολή της δίκης για τις 20 Δεκέμβρη οπότε έχει οριστεί να γίνει και η δίκη των τριών συνδικαλιστών μετά από μήνυση που είχε υποβάλει η εργοδοσία.
Η εταιρεία οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη, επίσης οφείλει άδειες και επίδομα αδείας στους εποχιακά εργαζόμενους που έχουν απολυθεί κατά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη.
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής - Πιερίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς του «Πόρτο Καρράς». Τους καλεί να μη λυγίσει η αγωνιστική τους διάθεση και να προχωρήσει ο δίκαιος αυτός αγώνας σε κλιμάκωση μαζί με όλο τον κλάδο και τους κατοίκους της περιοχής.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6592151&publDate=13/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: