Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τέσσερις νεκροί και 75 τραυματίες στο Βέλγιο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 7τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό 18 μηνών, είναι ο τραγικός απολογισμός των εκρήξεων(από χειροβομβίδες και πυροβολισμούς) που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης Λιέγης του Βελγίου.


Σύμφωνα με το BBC, ένας άνδρας, περίπου 40 ετών που ονομάζεται Nordine Amrani, είναι αυτός που...
άνοιξε πυρ και έριξε χειροβομβίδες από μία ταράτσα στην πολυσύχναστη πλατεία Saint - Lambert. Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές καθώς τον Σεπτέμβριο του 2008 φυλακίστηκε για κατοχή όπλων και ναρκωτικών.


Πιθανολογείται ότι δύο ακόμη άντρες εμπλέκονται στην επίθεση. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας δράστης είναι νεκρός ενώ ο άλλος είναι στα χέρια της αστυνομίας.


Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί και 4 εκρήξεις.
Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν για ώρα μετά το συμβάν ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή.


Σημειώνεται ότι οι γιατροί δίνουν αγώνα για να κρατήσουν στην ζωή το 18 μηνών αγοράκι που τραυματίστηκε ενώ πολλοί άλλοι είναι σε σοβαρή κατάσταση.


Οι δύο από τους τρεις νεκρούς είναι ανήλικα αγόρια ηλικίας 15 και 17 ετών ενώ ο τρίτος είναι 75 ετών.




Ένας δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας La Meuse-Liege περιέγραψε την σκηνή σημειώνοντας: "Είδαμε τέσσερις εκρήξεις. Εγώ ήμουν στο κτήριο 200 μέτρα από την πλατεία του Saint Lambert. Είδαμε έναν άνδρα στην οροφή ο οποίος προσπαθούσε να σκοτώσει ανθρώπους. Ο ίδιος μετά αυτοκτόνησε με μια χειροβομβίδα. Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν στην περιοχή και εμπειρογνώμονες ερευνούν την υπόθεση."
star.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: