Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν νέο κόμμα ("Ελεύθεροι Πολίτες")

Μετά την αποχώρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και της πλειονότητας των στελεχών του νεοσύστατου κομματικού σχηματισμού Άρματος Πολιτών, λόγω της σοβαρής διαφωνίας που...
 προέκυψε αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπήρχε και συνέχεια.
Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες της “ΠΥΞΙΔΑnews”, τα γνωστά στελέχη που αποχώρησαν από το Άρμα: Β. Οικονόμου, Ν. Γαλανός, Μ. Γιομπαζολιάς, Ε. Κοντομάρης, Γ. Καλούδης αλλά και εκατοντάδες άλλα, προχωρούν στη δημιουργία και τον σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα, μιας νέας πολιτικής κίνησης, η οποία σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα φέρει την ονομασία “Ελεύθεροι Πολίτες”.

Ήδη, έχουν προχωρήσει στη σύνταξη της διακήρυξης, έχουν νοικιάσει γραφεία, προχώρησαν στη συγκρότηση Συντονιστικής επιτροπής αλλά στη συγκρότηση Συντονιστικών περιφερειακών επιτροπών. Τις επόμενες ημέρες, πιθανόν Τετάρτη, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα – περίπου 300 – που θα στηρίζουν τη νέα αυτή πολιτική Κίνηση, η οποία και θα μετεξελιχθεί σε κομματικό σχηματισμό. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, επώνυμα στελέχη από το χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν αποστασιοποιηθεί αλλά και εκατοντάδες νέοι πολίτες και πρόσωπα, έχουν πλαισιώσει τη νέα αυτή Πολιτική Κίνηση, την οποία ειρήσθω εν παρόδω, παρακολουθούν στενά από την Ιπποκράτους.

Μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ανησυχία του, μόλις πληροφορήθηκε τις θετικές αντιδράσεις που υπήρξαν, ειδικά στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά, μετά τις τελευταίες πληροφορίες που έκαναν λόγο για μαζική αποχώρηση στελεχών από το Άρμα Πολιτών και δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Έτερο στέλεχος επίσης, διετύπωνε ανησυχίες για τις συνεχείς επαφές του επικεφαλής της Κίνησης Β. Οικονόμου, με πρώην βουλευτές του Κινήματος και όχι μόνο αλλά και με στελέχη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. “Που το πάει ο γενειοφόρος;” ήταν η χαρακτηριστική ερώτηση του προς τον υφιστάμενο του, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση. Γεγονός είναι πάντως ότι, η νέα αυτή σοβαρή πολιτική Κίνηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις γνωστού πολιτικού αναλυτή, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό τόσο άμεσα όσο και μεσομακροπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: