Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα, υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις εξελίξεις στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.


Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε με τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, μετά την υπογραφή της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου των Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, δηλώνω τα εξής :
Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις εμπεριέχει η ανακοίνωση του κ. Υπουργού εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τις αρνητικές επιδράσεις του έργου κυρίως στο φυσικό περιβάλλον. Εξακολουθούμε να ανησυχούμε για την υλοποίηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα ή την καταβολή ισόποσου τιμήματος, ως συνεισφορά στην τοπική κοινωνία, όπως αυτά είναι διατυπωμένα.
Καλώ τον κ. Υπουργό πριν αρχίσουν... οι οριστικές εγκρίσεις των επί μέρους μελετών, για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων, να διασφαλίσει τα παραπάνω ζητήματα. Τέλος, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, όλα τα παραπάνω να τεθούν σε δημόσιο κοινωνικό διάλογο με την τοπική κοινωνία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υφυπουργέ κ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
Όπως γνωρίζεται υπάρχει και η ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ στην περιφέρειά σας , με πολλά χρονίζοντα προβλήματα.
Επίσης γνωρίζεται ότι η κύρια ενασχόληση των κατοίκων της , είναι η γεωργία και κτηνοτροφία.
Καταλαβαίνετε ότι δεν μας χρειάζονται ούτε μαρίνες και ούτε αλιευτικά καταφύγια.
Εμείς χρειαζόμαστε:
1.Την ασφαλτόστρωση 3km και μερικά τεχνικά που απέμειναν να γίνουν, για να ολοκληρωθεί ο αγροτικός δρόμος ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΛΙΒΑΔΙ(περιοχή Γαλάτιστας).
2.Την κατασκευή του δρόμου ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΔΟΥΜΠΙΩΝ. Ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ (του «δικού» σας Υπουργείου).
Τα παραπάνω έργα εμείς τα θεωρούμε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ και θα ανακουφίσουν τους γεωργοκτηνοτρόφους μας τα μέγιστα.
Βέβαια υπάρχουν και άλλα προβλήματα, τα οποία σε μία επίσκεψή σας στο τόπο μας θα σας τα αναφέρουμε.
Κι εδώ «χαριτολογώντας» θα δούμε τι πουλιά πιάνετε! ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ έστω και την αρνητική σας απάντηση.