Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Στην υπόθεση των «νονών» ο λιμενάρχης Ζακύνθου

  Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο λιμενάρχης Ζακύνθου ενώ παράλληλα διατάχθηκε εις βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη φερόμενη εμπλοκή του σε κύκλωμα «νονών» της νύχτας.
Ειδικότερα, η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Κωνσταντίνο Σούλη, καθώς ο εν λόγω λιμενάρχης φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση σύλληψης μελών κυκλωμάτων της νύχτας από την ασφάλεια και κατηγορείται....
για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου του άρθρου 252 του Ποινικού Κώδικα.
Πλέον ο αξιωματικός θα κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, απολογούμενος στον ανακριτή.
Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη της υπόθεσης μέσω παρακολουθήσεων των συνομιλιών των υπόπτων από τον «κοριό» της ΕΥΠ.
Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν και ο προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Κατερίνης και ο εκτελών χρέη υπολόγου στον Οίκο Ναύτου για ταμειακό έλλειμμα που διαπιστώθηκε και ανέρχεται στο ποσό πλέον των 100.000 ευρώ και το έλλειμμα στα ταμεία εξόδων γραφικών υλών και καθαριότητας που ανέρχεται σε ποσό πλέον των 5.000 ευρώ.

Όπως είχε αποκαλύψει το
Newsbomb.gr, το όνομα του αξιωματικού του Λιμενικού, φιγούραρε στη δικογραφία μαζί με άλλα 43 άτομα που σχημάτισε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και αφορά τις δύο συμμορίες που εξαρθρώθηκαν και δρούσαν κυρίως στη Ζάκυνθο αλλά και στην Αττική.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι εγκληματικές ομάδες, πουλούσαν προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, ενώ το «μενού» της παράνομης δράσης τους, περιείχε εμπόριο ναρκωτικών, όπλων ακόμη και τοκογλυφία!
Στα ίχνη του αξιωματικού έφτασαν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής έπειτα από παρακολούθηση με τη μέθοδο του «κοριού».
Οι διωκτικές αρχές παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του αρχηγού της μίας συμμορίας, στις οποίες διαπίστωσαν ότι μιλούσε με έναν αξιωματικό που του «κάρφωνε» όχι μόνο πότε θα γίνουν έλεγχοι από το Λιμενικό, αλλά και από την αστυνομία, προφανώς «ψαρεύοντας» πληροφορίες από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς εκείνοι να υποψιάζονται τι συμβαίνει...
Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 13 άτομα (12 Έλληνες και 1 Αλβανός) οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου και αποτελούσαν τους «νταήδες» στην Ζάκυνθο, καθώς το βιογραφικό τους περιλάμβανε και επιθέσεις σε κατοίκους και αστυνομικούς.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/67657/se-diathesimothta-o-limenarchhs-zakynthoy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: