Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΟ 69 ..ΣΤΗ ΜΟΔΑ ΤΟ 99!! ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΚΗΣ...


Πριν από μερικά χρόνια, τη «χρυσή» εποχή του real estate, μια είδηση από το χώρο της μόδας είχε κάνει τεράστια εντύπωση: Ο Λάκης Γαβαλάς επένδυσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά οικοπέδου και την κατασκευή τριών κτιρίων πάνω στην Αττική Οδό, στην περιοχή της Κάντζας. Επρόκειτο για... το στρατηγείο του «βασιλιά» της μόδας, στα πρότυπα των μεγάλων ξένων σχεδιαστών.

Το οικόπεδο ήταν πάνω από 31 στρέμματα και εκεί ο Γαβαλάς έκτισε πάνω από 13.500 τετραγωνικά μέτρα στα οποία στέγασε το σχεδιαστήριο, τις αποθήκες, τα γραφεία και το show room της εταιρείας του, LAK. Επρόκειτο για μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των παραγόντων της αγοράς ακινήτων καθώς ήταν από τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε επαγγελματικό ακίνητο εκείνη την εποχή, δηλαδή το 2005.

Οταν, όμως, ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα, από το 2010 και μετά, ο Λάκης Γαβαλάς αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί την ακίνητη περιουσία του στην Κάντζα. Φεβρουάριο του 2011 και στο μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο Πλουμής – Σωτηρόπουλος, βγήκε η αγγελία για την πώληση του ακινήτου με τιμή 40 εκατ. ευρώ. Αν και ο ίδιος διέψευδε τα σενάρια πώλησης του στρατηγείου του, οι τελευταίες εξελίξεις με την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, δρομολογούν νέες εξελίξεις και για το ακίνητο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τότε η αγγελία στην κατηγορία «εργοστάσια» είχε τον αριθμό 8844672 και το ποσό που ζητείτο ήταν 40 εκατ. ευρώ. Λίγους μήνες μετά βγαίνει η ίδια αγγελία, αλλά η τιμή που ζητείται είναι μειωμένη κατά 8 εκατ. ευρώ, δηλαδή στα 32 εκατ. ευρώ, προφανώς λόγω κρίσης και χαμηλής ζήτησης.

Βασίλης Σ. Κανέλλης imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: