Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Στη φυλακή ο 60χρονος «εγκέφαλος»

Στη φυλακή ο 60χρονος «εγκέφαλος»
"Εγώ είμαι ο αρχηγός, που δεν έχω να πληρώσω ούτε το ρεύμα". Με τη φράση αυτή, ο φερόμενος ως ιθύνων νους της μεγαλύτερης από τις τρεις εγκληματικές ομάδες που εξαρθρώθηκαν στη Λάρισα, απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας και οδεύοντας προς τις φυλακές.
Ο 60χρονος σκληρός κακοποιός απολογήθηκε.... στην ανακρίτρια και ισχυρίστηκε πως όλες οι απομαγνητοφωνημένες συνδιαλέξεις που τον ενοχοποιούν αφορούν διακίνηση μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που προορίζονταν για προσωπική χρήση του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, ενώ έθεσε και θέμα νομιμότητας της παρακολούθησης του τηλεφώνου του. Η ανακρίτρια αποφάσισε την προφυλάκισή του, όπως και δύο γυναικών - μελών της οικογένειάς του (η σύζυγος και η αδελφή του), που φέρονται επίσης να είχαν αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση.
Αντιθέτως, αφέθηκαν ελεύθεροι ο γαμπρός και ο ανιψιός του, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα ανά δεκαήμερο. Ο συνήγορος της οικογένειας, κ. Φ. Ανδρέου, υποστήριξε με δηλώσεις του πως η όλη υπόθεση των εγκληματικών οργανώσεων ήταν "μια φούσκα που πλέον έσκασε".
Το ίδιο υποστήριξαν και οι συνήγοροι άλλων κατηγορουμένων για την υπόθεση, επισημαίνοντας πως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι συλληφθέντες στην πλειονότητά τους έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Από τη Δευτέρα, που ξεκίνησαν οι απολογίες, μέχρι χθες το βράδυ, πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας συνολικά 38 κατηγορούμενοι και η διαδικασία ολοκληρώνεται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: