Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

"Aν η Ελλάδα τώρα με την κρίση βγάλει προς πώληση νησιά της, μυαλωμένοι άνθρωποι από την Τουρκία θα τα αγοράσουν».

Αυτή τη φορά μάλιστα η πρόκληση έγινε από επίσημα χείλη καθώς σε ομιλία του ο τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε πως «αν η Ελλάδα τώρα με την κρίση βγάλει προς πώληση νησιά της, μυαλωμένοι άνθρωποι από την Τουρκία θα τα αγοράσουν».
Ο κ. Αρίντς έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά στη διάρκεια γεύματος με τούρκους εργάτες στην Προύσα στους οποίους μίλησε αναλυτικά για την άσχημη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας:«Δεν μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί των εργατών και των υπαλλήλων. Οι μισθοί του ......προέδρου της Δημοκρατίας, των βουλευτών και των υπουργών πάγωσαν. Χρέη έχουν. Ελπίζοντας στην Ε.Ε. για βοήθεια, βγάζουν κραυγές SOS. Και όλοι είναι στην ίδια κατάσταση. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ισλανδία έτσι είναι».

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα λέει πάρτε όποια νησιά θέλετε τα πουλάω, όποια βιομηχανία θέλετε πάρτε την κοψοχρονιά. Οι έξυπνοι άνθρωποι στην Τουρκία άρχισαν να τα παίρνουν. Εμείς είμαστε σε καλό σημείο».


Μάλιστα η εφημερίδα Ραντικάλ που φιλοξένησε τις δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου είχε και διάφορα σχόλια όπως: «O Αρίντς θα εκνευρίσει τους γείτονες», «Μια χαρά τα λέει!», ή αναφερόμενη στην ερώτηση του αντιπροέδρου αν υπάρχουν χώρες που ξεπουλούν την ίδια τους την πατρίδα δίνει την απάντηση:«Κι όμως Μπουλέντ, κι όμως αυτοί οι απάτριδες μπορούνε και αυτό να το κάνουν!».


Πηγή
tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: