Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανεξάρτητος βουλευτής ο Γ. Λιανής

Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έθεσε τον εαυτό του ο βουλευτής Φλώρινας Γ. Λιάνης με τετρασέλιδη επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Λιάνης μιλά για αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και για απόκρυψη της αλήθειας....
από το λαό.

Επικαλείται τέλος λόγους συνείδησης και δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Τονίζει επίσης ότι θα παραμείνει βουλευτής Φλώρινας έως το τέλος της θητείας του και ότι στη συνέχεια θα επιστρέψει στη δημοσιογραφία.
«Με λύπη ομολογουμένως πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα, παραμένοντας βουλευτής Φλώρινας. Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Ο χρόνος που πέρασε με το Μνημόνιο ήταν ένας μαρτυρικός χρόνος θυσιών που αποδείχθηκαν μάταιες για τους Έλληνες. Μάταιες γιατί οδήγησαν στο Μεσοπρόθεσμο που το βλέπω βραχυπρόθεσμο και μοιραία θα ακολουθήσει και άλλο χειρότερο...», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Λιάνης.

Και προσθέτει: "Όλοι παραδέχονται πλέον ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχτούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε τη συγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό. Και τέλος να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή της οικονομικής πολιτικής μας όσο δύσκολο και αν είναι αυτό".

Η είδηση της ανεξαρτητοποίησης του Γ. Λιάνη "πάγωσε" το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στις βολιδοσκοπήσεις που έκανε για πιθανούς αντάρτες βουλευτές δεν είχε συμπεριλάβει τον βουλευτή Φλώρινας.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάννη η κυβερνητική πλειοψηφία μειώνεται πλέον στις 155 έδρες, ενώ την ίδια ώρα ακούγονται και άλλες φωνές, όπως αυτή του βουλευτή Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη, ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν θα μηφίσει το κομμάτι του Μεσοπρόθεσμου που αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. 
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: