Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων και συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια.
Συγκεκριμένα, ο 30χρονος Γιώργος Καραγιαννίδης έδωσε τυπική απολογία, δηλώνοντας ότι επιφυλάσσεται να απολογηθεί στο μέλλον όταν θα έχει συμπληρωθεί η δικογραφία και θα έχει αποσταλεί από τις διωκτικές .......
στις δικαστικές αρχές το σύνολο των πειστηρίων και των εγγράφων.
«Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Η εμπλοκή μου συνίσταται στη συναισθηματική σχέση που έχω με τον Κώστα Σακκά». Τα παραπάνω υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία της στην 31η τακτική ανακρίτρια η 26χρονη Στέλλα Αντωνίου.
Τη στάση της άρνησης ακολούθησαν και οι κατηγορούμενοι Δημήτρης Μιχαήλ και Χρήστος Πολίτης, ενώ ο Γιώργος Καραγιαννίδης ακολούθησε τα βήματα των συγκατηγορουμένων του, του 21χρονου Αλέξανδρου Μητρούσια και του 26χρονου Κώστα Σακκά, που προφυλακίστηκαν την περασμένη Τρίτη.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους και οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος Γιώργος Καραγιαννίδης έδωσε τυπική απολογία, δηλώνοντας ότι επιφυλάσσεται να απολογηθεί στο μέλλον όταν θα έχει συμπληρωθεί η δικογραφία και θα έχει αποσταλεί από τις διωκτικές στις δικαστικές αρχές το σύνολο των πειστηρίων και των εγγράφων.
Οι τέσσερις νεαροί, όπως και οι Αλ. Μητρούσιας και Κ. Σακκάς, αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο, με βάση το γνωστό ως «αντιτρομοκρατικό» νόμο, στο οποίο περιλαμβάνονται τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Οι κακουργηματικές πράξεις αφορούν τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής.
Η Στέλλα Αντωνίου κατά την απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της ανακρίτριας φέρεται να υποστήριξε: «Μου ζήτησε ο Κώστας (σ.σ. ο Κ. Σακκάς) να βγάλω μια πλαστή ταυτότητα. Δεν του το αρνήθηκα. Μια φορά πήγα στο διαμέρισμα της Πραξιτέλους (σ.σ. φέρεται ως «γιάφκα» της οργάνωσης) για να μεταφέρω βιβλία. Δεν είχα καταλάβει τη δράση του Κώστα». Ο Χρήστος Πολίτης, αρνήθηκε και αυτός με τη σειρά του τις κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε: «Δεν γνωρίζω κανένα από τους συγκατηγορουμένους μου. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις». Ο 31χρονος κατηγορούμενος πρόβαλλε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι από την αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του. Επιπλέον, ο Χρήστος Πολίτης διέψευσε τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του μάρτυρας αστυνομικός, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φύλαγε «τσίλιες» έξω από το διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως κοντά στο διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους βρίσκεται το γραφείο του δικηγόρου του τον οποίο πήγαινε να συναντήσει. Τέλος, ο 26χρονος Δημήτρης Μιχαήλ φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του: «Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση. Είχα φιλικές σχέσεις με τον Κ. Σακκά από τα φοιτητικά μας χρόνια». 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: