Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

Στην άσκηση ποινικών διώξεων για τρία κακουργήματα προχώρησαν οι εισαγγελείς σε βάρος των έξι συλληφθέντων, μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Εναντίον των έξι ασκήθηκε δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία προς το παρόν δεν προσδιορίζεται, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.
Επί πλέον ο Αλέξανδρος Μητρούσιας αρνείται τη συμμετοχή του .....
στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι έξι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και έλαβαν προθεσμία ως την Τρίτη για να απολογηθούν.
Νωρίτερα, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου έδωσε στη δημοσιότητν α ονόματα και τις φωτογραφίες των έξι ατόμων που συνελήφθησαν κατά την σαρωτική αντιτρομοκρατική επιχείρηση.
Οπως ανακοίνωσε ο κ.Οικονόμου, στη Νέα Σμύρνη συνελήφθησαν οι Σακκάς Κωνσταντίνος (26 ετών) και Μητρούσιας Αλέξανδρος (21 ετών), στον Πειραιά ο Καραγιαννίδης Γεώργιος (30 ετών), στα Εξάρχεια ο Πολίτης Χρήστος (31 ετών), στην Καλλιθέα η Αντωνίου Στυλιανή (26 ετών) και στην Σητεία ο Μιχαήλ Δημήτριος (26 ετών).
Στην κατοχή των Σακκά και Μητρούσια μέσα σε ορειβατικό σάκο βρέθηκαν δύο πιστόλια Glock, ένα πιστόλι Scorpion, ένα υποπολυβόλο, μία χειροβομβίδα, δύο κινητά τηλέφωνα, φυσίγγια και ένα USB. Στην κατοχή του Καραγιαννίδη βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.
Στις γιάφκες της οδού Καισαρείας, στην Νέα Σμύρνη, της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά και της οδού Πλάτωνος στην Καλλιθέα, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι Scorpion, πέντε πιστόλια, τρεις χειροβομβίδες, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητοί και σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 50 κιλά ANFO, 200 γραμμάρια ΤΝΤ και τρία ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας, για το ένα από τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή, γεμιστήρες, περούκες, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και κουκούλες full face.
Οπως επανέλαβε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι τα ανωτέρω όπλα δεν ταυτίζονται με κάποια τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο η εξέταση συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Σε κατ' οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στο Αγρίνιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα πολεμικό τυφέκιο ανευ ενδείξεων, ένα πιστόλι Zastava, αλεξίσφαιρο γιλέκο, μικροποσότητα κάνναβης, γεμιστήρες, μία γυναικεία περούκα, δύο κράνη, και 17 αυτοσχέδιες κατασκευές τσιμεντένιων μεταλλικών κυλίνδρων που έφεραν 4-5 ενσωματωμένα καρφιά ο καθένας. Επίσης, βρέθηκε και ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Nissan, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 3 Δεκεμβρίου 2010.
Το αυτοκίνητο ήταν καλυμμένο με κουκούλα, η οποία μαζί με τα κράνη είχαν αγοραστεί στις 29/11/2010 στην Αθήνα από έναν εκ των συλληφθέντων.
Σύμφωνα με τον κ.Οικονόμου, εις βάρος των Μητρούσια Αλέξανδρου και Καραγιαννίδη Γεώργιου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για τρομοκρατικές πράξεις από κοινού, της έκρηξης από κοινού, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού και τη συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Επίσης, ο Χρήστος Πολίτης είχε ανακριθεί στις 02/12/10 για την εμπρηστική επίθεση της 22ας Μαΐου πίσω από το Εφετείο, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής». Ο Πολίτης είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δήλωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιοδήποτε νεώτερο θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.
«Πρωτοφανής τακτική» λέει ο συνήγορος του Μητρούσια
«Πρωτοφανή» χαρακτήρισε την τακτική της αστυνομίας για τους συλληφθέντες ο σύνήγορος του συλληφθέντα Αλ.Μητρούσια, Κώστας Παπαδάκης.
«Αυτά τα πράγματα δεν τα έχουμε ξαναδεί. Περισσότερο από 24 ώρες είναι κρατούμενοι χωρίς να επιβεβαιώνεται επίσημα εάν έχουμε ή όχι συλλήψεις και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας των έξι με τον έξω κόσμο», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.



Παράλληλα, έκανε λόγο για «βάναυση κατάλυση του βαθύτερου πυρήνα των δημοκρατικών και δικονομικών δικαιωμάτων» συμπληρώνοντας πως «είναι αξιολύπητο αν και οι εισαγγελείς συνεργούν σε αυτό».
Σύμφωνα με τον συνήγορο, εν όψει των κινητοποιήσεων για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επιχειρείται μέσω «επιτυχιών» να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις «και να δημιουργηθεί ένα ασφυκτικό κλίμα τρομοκράτησης».
Τέλος, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με όσα του είπε η οικογένεια του εντολέα του, από πέρσι τον Οκτώβριο που εκδόθηκε το ένταλμα σε βάρος του, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πήγε για πρώτη φορά χθες, στο πατρικό του για να κάνει έρευνα.

ETHNOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: