Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

“Φέτος πάμε Ελλάδα”: Με αυτό το σύνθημα η υπουργός Παιδείας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την εξασφάλιση ελκυστικών εκπαιδευτικών εκδρομικών πακέτων από τα τουριστικά γραφεία προς τους μαθητές, έτσι ώστε να επιλέγουν για τις σχολικές εκδρομές τους, προορισμούς εντός Ελλάδας. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.
Παράλληλα, στόχος είναι η δημιουργία εκδρομικών πακέτων .....
-με επίκεντρο το μοναδικό πολιτισμό και φυσικό πλούτο της Ελλάδας- που θα απευθύνονται σε μαθητές και φοιτητές άλλων χωρών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι πολυήμερες εκδρομές της τρίτης τάξης λυκείου πραγματοποιούνται κατά 52% σε προορισμούς του εσωτερικού, με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Κέρκυρα και κατά 48% σε προορισμούς του εξωτερικού, με δημοφιλέστερους την Ιταλία, την Ισπανία και την Τσεχία. Οι πολυήμερες εκδρομές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται κατά 76% σε προορισμούς του εσωτερικού με δημοφιλέστερους τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τα Χανιά και κατά 24% σε προορισμούς του εξωτερικού, με δημοφιλέστερους την Ιταλία και την Ισπανία. Οι μετακινήσεις των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην πλειοψηφία τους γίνονται με λεωφορείο (131.623 μαθητές) και ακολουθούν οι μετακινήσεις με αεροπλάνο (27.935 μαθητές) με πλοίο (27.721 μαθητές ) και με τρένο (6.159 μαθητές).
Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο λαμβάνουν χώρα οι μετακινήσεις των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι από τις 22 Φεβρουαρίου 2010 έως τις 31 Μαρτίου 2010. Οι περισσότερες μετακινήσεις πραγματοποιούνται στα μέσα Μαρτίου 2010, και συγκεκριμένα απο τις 11 Μαρτίου 2010 έως τις 23 Μαρτίου 2010.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: