Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΤΟ 1453 ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ!!

Με άκρως φιλική διάθεση προς την Τουρκία, εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε σημείο που έφθασε απλά να μιλήσει για ένοπλες συγκρούσεις το 1453 και το 1821, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε μεγάλο αριθμό βουλευτών, που μέχρι στιγμής καταγράφονται μόνο στο παρασκήνιο. Όμως, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνουν και επικριτικές δημόσιες δηλώσεις κατά της κυρίας Μπακογιάννη τις επόμενες ώρες. Και αυτό, διότι, όπως λένε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» σε ομιλία της....
στην 100η συνάντηση «Bab-I Ali» (δηλ. της «Υψηλής Πύλης), λησμόνησε ότι το 1453 έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και ότι το 1821 ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
«Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως ‘‘η χιλιετία των συγκρούσεων’’. Αυτό βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453 και το 1821» είπε χαρακτηριστικά.
Αυτή η άποψή της πυροδότησε ένταση, αφού δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που σημειώνουν ότι η κυρία Μπακογιάννη στην προσπάθειά της να γίνει αρεστή στο ακροατήριό της, «διαστρέβλωσε την ιστορία». Άλλοι υποστήριζαν, ότι ακόμα και η προσεκτική χρήση των λέξεων που έκανε είχε ως σαφή στόχο να διαμορφώσει ένα θετικό προφίλ στην Τουρκία.
Στη συνέχεια, η κυρία Μπακογιάννη, χωρίς καμία ιδιαίτερη αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή και στα δραματικά γεγονότα του 1922, αναφέρει ότι «το 1923, οι δυο σημαντικοί αρχηγοί των κρατών μας, ξεκίνησαν μια νέα πορεία: ειρήνης, συνεργασίας, φιλίας και Συμμαχίας». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ' αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία».
Διάφοροι βουλευτές σχολιάζοντας αυτή την αποστροφή, αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο η κυρία Μπακογιάννη δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στις τουρκικές αναφορές έναντι της Ελλάδας, μετά το 1974, αν και είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας της, ότι έχουμε επιστρέψει σε συνθήκες έντασης, λόγω του Κυπριακού


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=372287&dt=09/12/2010#ixzz17cEZpeva

Δεν υπάρχουν σχόλια: