Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Χ. ΠΑΧΤΑΣ


Με τη φράση του Αριστοτέλη «ελπίδα είναι το όνειρο κάποιου που δεν κοιμάται» άρχισε την ομιλία του στην έδρα του νέου δήμου Αριστοτέλη, την Ιερισσό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα Πολιτών».

Ο κ. Πάχτας, πλαισιωμένος από όλους τους συνεργάτες του και παρα πολλούς φίλους του συνδυασμού του, προχώρησε στην επίσημη πρώτη ομιλία του στους συμπολίτες του και στην παρουσίαση των πρώτων 71 συνεργατών του υποψηφίων, μη ανακοινώνοντας, ωστόσο τα ονόματα των συνεργατών του για την Αρναία και την Ιερισσό, εξηγώντας ότι αυτά θα ανακοινωθούν στην επόμενη συγκέντρωση.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας απευθυνόμενος στους συμπολίτες του δήλωσε : “Eλπίδα είναι το όνειρο κάποιου που δεν κοιμάται κι’ εμείς, ξυπνώντας την επομένη των Δημοτικών Εκλογών, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν αφήσαμε την ευκαιρία να πάει χαμένη...

Οτι κάναμε τη σωστή επιλογή. Ότι δεν εγκαταλείψαμε τα όνειρά μας στην τύχη τους. Ότι δείξαμε αποφασισμένοι να τα κάνουμε οδηγό ενός μέλλοντος που μας ανήκει. Ενός μέλλοντος που μπορούμε να ξανακατακτήσουμε, ακόμα και τώρα που η κρίση σκοτεινιάζει τους ορίζοντές του, μας γεμίζει απαισιοδοξία για την έκβασή του , αβεβαιότητα γι αυτά που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Τα δικά μας, παιδιά, ωστόσο, έχουν το προνόμιο να ζουν σε έναν τόπο μοναδικό, που μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματατου και να κεφαλαιοποιήσει τη μοναδικότητά του. Την παγκόσμια μοναδικότητά του”.
Ο Αριστοτέλης ως σύμβολο της σκέψης, το Άγιο όρος ως σύμβολο της πίστης, η Διώρυγα του Ξέρξη ως σύμβολο της ανθρώπινης προσπάθειας, τα Μεταλλεία ως σύμβολο της φύσης, αποτέλεσαν για τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάχτα τους βασικούς πυλώνες των εξαγγελιών του για τις αναπτυξιακές προσπάθειες που θα συντελεστούν στο δήμο , μετα τη νίκη του συνδυασμού του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Πάχτας ανέφερε: “Δήμος Αριστοτέλη, ένα απέραντο, ανοιχτό , ζωντανό Μουσείο. Μια μοναδικότητα στον κόσμο που με σχέδιο, όραμα και γνώση μπορεί να βάλει σε κίνηση την ιστορία, να φορτίζει το παρόν, να τροφοδοτεί αέναα το μέλλον, που με σχέδιο, όραμα και γνώση μπορεί: να δημιουργεί διαρκώς απασχόληση, να παράγει αδιάκοπα ανάπτυξη , να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής των δημοτών και να γεννά σημαντικά πρόσθετα εισοδήματα για όλους.”

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη αναφέρθηκε διεξοδικά σε καθένα πυλώνα ανάπτυξης , περιγράφοντας το όραμα του συνδυασμού του επ’ αυτού και κάνοντας κοινωνούς του οράματος αυτού , τους πολυπληθείς δημότες Αριστοτέλη που συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Ερευνας και Ανάδειξης Αγειορίτικης Κληρονομιάς, στην Ιερισσό. Μετά την ανάλυση των αναπτυξιακών του προτάσεων για την περιοχή κάλεσε τους συνδημότες του σε συστράτευση και κοινό αγώνα για την ανάπτυξη της περιοχής, λέγοντας: “Ο τόπος μας είμαστε εμείς. Είναι τα παιδιά μας, είναι το μέλλον τους. Και το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το πιστεύουν και το προετοιμάζουν. Όπως τους αξίζει και όπως το μπορούν. Αξίζουμε και μπορούμε να επωφεληθούμε τις πλούσιες δυνατότητες που προσφέρει ο τόπος μας για την ανάπτυξή του. Και είναι αυτές οι δυνατότητες που αυξάνουν το χρέος μας απένατι σ’ αυτόν τον τόπο. Το χρέος μας να κάνουμε το Δήμο μας εργαλείο στα χέρια κάθε δημότη. Εργαλείο που ανοίγει δρόμους να περάσουν οι νέοι, που δημιουργεί υποδομές για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή, δίκτυα προστασίας για τους ασθενέστερους και τους αδικημένους. Φροντίδα για τις εργαζόμεενς μητέρες, τις μονογονεικές οικογένειες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους απόμαχους της τρίτης ηλικίας”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πάχτας τόνισε: “ Στις 7 Νοεμβρίου θα ακουστεί η δική σας φωνή. Η φωνή των πολιτών. Αυτή τη φωνή αφουγκράστηκα πάντα σε όλα τα χρόνια της πολιτικής μου θητείας. Με τη δύναμη της δικής σας φωνής μιλούσα πάντα στο Κοινοβούλιο και με τη γνησιότητά της οπλιζόμουν και αγωνιζόμουν να δοθούν λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα που μας ταλαιπωρούσαν. Αυτη η φωνή, η δικιά σας, οδηγούσε πάντα τα λόγια και τις πράξεις μου και αν πάλι στέκομαι εμπρός σας έτοιμος, για νέους αγώνες, για νέα δράση και για νεα προοπτική είναι γιατί η δικιά σας φωνή με καλεί και με προστάζει! Κρατάω το λόγο σας και παίρνω τη φωνή σας έτσι που, καμία ελπίδα πια να μην πεθάνει και κανένα όνειρο ζωής να μην κοιμηθεί”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: