Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι τα εγκαίνια του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά. Πλήθος χειροκροτημάτων συνόδευσε το κόψιμο της κορδέλας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία οραματίστηκε, χρηματοδότησε και πάλεψε για να...
 γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Παρών ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης, και πολλά μέλη της οικογένειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την κορδέλα των εγκαινίων κρατούσαν δύο μικρά κορίτσια, η Θεοδώρα και η Αναστασία, οι οποίες στο παρελθόν έδωσαν μάχη με τον καρκίνο και κατάφεραν να βγουν νικήτριες – χάρη και στην βοήθεια του συλλόγου «Ελπίδα».
«Δεν είναι τίποτα πιο συγκινητικό από το να δίνουμε ελπίδα και χαμόγελο στα παιδιά», τόνισε στην ομιλία της η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στα παιδιά και τις οικογένειές τους που περνούν δύσκολες ώρες. Με την λειτουργία του νοσοκομείου αυτού εξαλείφονται οι λίστες αναμονής ενώ θα σταματήσει και η οικονομική αιμορραγία στην οποία υποβάλλονταν οι οικογένειες, που μέχρι σήμερα για μια μεταμόσχευση του μυελού των οστών χρειάζονταν να μεταναστεύσουν και να δαπανήσουν 500.000 δολάρια αν το ταξίδι γίνονταν στις ΗΠΑ και 120.000 ευρώ αν αφορούσε την Ευρώπη.
Το νοσοκομείο είναι από τα πιο σύγχρονα του είδους που υπάρχουν στον κόσμο, θεωρείται πρότυπο και εκτείνεται σε έκταση 14.930 τετραγωνικών μέτρων. Αποτελείται από πέντε κτίρια που συνδέονται μεταξύ τους όπως και με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Έχει 138 κλίνες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ογκολογικές και αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες, 24 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, πέντε κλίνες ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ιατρείο πόνου, μονάδα ραδιενεργού θεραπείας, διαγνωστικό τμήμα PET, Κέντρο Αιμοδοσίας, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ακόμα και... σχολείο, δύο παιδικές χαρές, ξενώνα και αμφιθέατρο.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται όμως και στην ψυχολογική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, τόσο με το εξειδικευμένο προσωπικό όσο και με την διακόσμησή του. Το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά χτίστηκε και εξοπλίστηκε από τον Σύλλογο «Ελπίδα» και θα ενταχθεί διοικητικά και λειτουργικά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν το «παρών» πέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η σύζυγος του πρωθυπουργού Άντα Παπανδρέου όπως και η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργία Σαμαρά. Υπουργοί όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η Φώφη Γεννηματά, και ο Χρήστος Παπουτσής. Βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων, αλλά και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας όπως η Νόνικα Γαληνέα, ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη, η Δέσποινα Βανδή, και άλλοι. Παρούσα, και η Γωγώ Μαστροκώστα με τον σύζυγο της Τραϊανό Δέλλα, αλλά και πλήθος κόσμου.
STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: