Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ..ΑΠΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ!!!

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, δεδομένου ότι είμαστε στα μέσα του Οκτώβρη, οι τάξεις των λυκείων, ακόμη και στις κατευθύνσεις της τρίτης τάξης που τα παιδιά προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις, δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη τα σχολικά εγχειρίδια και κάνουν μάθημα από φωτοτυπίες...



Με αφορμή μάλιστα το γεγονός αυτό οι μαθητές του λυκείου Περάματος έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, ενώ ζητούν να λειτουργήσει και η πρόσθετη διδακτική στήριξη που λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχει επικαλεστεί το υπουργείο δεν εφαρμόζεται, αφού δεν έχουν προσληφθεί εκπαιδευτικοί και είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσει. Δεν αποκλείεται επίσης να αποφασιστούν καταλήψεις και σε άλλα σχολεία στο νομό με τα ίδια αιτήματα, σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών αποδίδεται από το υπουργείο σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανδρέα Ταξάκη η έλλειψη σε βιβλία.

Η απεργία έχει λήξει βέβαια εδώ και καιρό, ωστόσο ως επιχείρημα προβάλλεται ότι μια μόνο είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διανομή και δεν έχει προλάβει να την ολοκληρώσει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιο είναι οι ελλείψεις στα βιβλία της θεωρητικής κατεύθυνσης, καθώς οι μαθητές έχουν λάβει μόνο το βιβλίο των Λατινικών.

Ο κ. Ταξάκης δηλώνει πως ασκούνται πιέσεις και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη προμήθεια των συγγραμμάτων, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη.
ANATOLI.COM

ΣΤΙΓΜΑ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια: